krattat och dolat i mysbrallor ute.....

Det var liksom inte meningen att jag skulle göra annat än kratta lite löv  och därför hade jag på mig mina mysbrallor. Väl ute hade Leia det så skönt i vagnen så jag tänkte att äh va fasen jag kan väl rensa lite också. Å jodå, rensat blev det och som det ser ut efter mig!!!!! Jag började med att kratta under träden och sedan såg jag lite ogräs i rabatterna. Eller ja, det är ju inga rabatter direkt utan växter längst med hela ytterdelen av vår lilla trädgård, för ni ska veta att den är liten. 
Jag drog bort gräs, torra grenar och lite annat som jag inte tyckte var fint och sedan sneglade jag på vår altan.
Lite till som jag kan riva och slita i, UNNDERBART :)
Efter en stund hade jag fått ner nästan alla gamla vindruvsgrenar och även några nya......det var riktigt kul men jag ska nog kolla lite på nätet för att se om man verkligen skulle göra så....jag fick för mig det när jag var där i stunden att det var helt rätt att göra det :)
Förväntade mig nästan att gubben som äger huset skulle komma in till oss och undra vad jag håller på med men eftersom jag inte skulle förstå honom så hade ju det inte spelat någon roll.

Gubben som vi hyr av kan ingen engelska, eller ja, jag har hört honom säga 2 ord på engelska till mig. Det var när vi hade problem med internet och han ringde på dörren
- Internet problems, det var det enda han sa som jag förstod något av. Sedan kom kalendern fram och han pekade på dagens datum och skrev ett klockslag och sa något om en bil....?????? Jaha tänkte jag, du kommer in till mig då. Sedan kom han och en gubbe till på exakt rätt klockslag, gick in (med skorna...GGRRR) och pillade lite på kablar. Hyresvärden, som heter Jiri, pratade lite med mig om......ja, jag gissade att han pratade om flytten och röran som vi hade just då för det var det som jag svarade honom om. Sedan gick de och kom inte tillbaka.....nehej, men apparaten som ni har kopplat in då, ska den hänga där eller?????
Någon dag senare kom de tillbaka och tog apparaten med sig. 
Ni förstår kanske att det ibland inte är någon idé att prata engelska med Tjeckerna utan man kan lika gärna prata svenska och peka och gestikulera som fasen för det går lika bra (eller dåligt..)

Nu ska lilla damen ner i ett bad och göras kvällsfin

Kram


Kommentarer
Postat av: Monica N

Rara Ulrika, tack för en rolig blogg. Den här sidan kommer att bli välbesökt av mig och Bosse. Väldigt roligt att se bilderna på Leia, vilken liten sötnos ni har. Kram

2010-10-27 @ 23:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0