Remjäng, gnälligt inlägg...förresten GOD JUL

Vi är i Remjäng och helst skulle jag vilja låsa in mig. Hur ska detta sluta egentligen.....
Vi har lite bilkörande kvar men jag är rejält sliten redan. Blir minsta möjliga körning ialla fall. Leia är inte helt pigg på att sätta sig i stolen heller. Lite papper på kommunen på torsdag sedan slipper vi sitta i bilen någon dag innan det är dags för nästa lilla färd, men hoppas att det inte blir någon bilåkning där.
Det är liksom lite trångt att sitta i bilen för min del oavsett vart jag sitter. Så det bästa är nog att ladda inför hemresan den 3e med en hel del vilande.

Ska försöka hjälpa till lite här hemma också men det går sakta med den saken. På fredag ska jag ialla fall köra racet. Det blir pynt, julgransfix, matlagning, dukning, mysbad och de sista paketpackningarna. Inte att förglömma Bingo Lottos uppesittarkväll, då ska jag sitta i myskläder och bara ha det gott.

Idag tog vi en snabb fika och Leia käkade mat på köpcentrat efter att Leia hade varit hos doktorn. Där tittade de i listan över ingredienser och lovade att det inte skulle finnas mjölkingredienser/mjölkprotein i lussebullen. SKITSNACK! Min mage ballade ur totalt nu på kvällen men det var tur att det inte blev värre med tarmarna för då hade vi nog fått åkt in till sjukhuset tror jag. Himla trist att de inte ens har ordning på mjölk och laktos. Jag såg lappen själv där det stod mjölk och inte laktos. Men jag har inte käkat något idag som kan ha gett mig detta nu under dagen. Det är inte kul ska ni veta och det är ju viktigt att restauranger har koll på vad de har i det de serverar. Får väl helt enkelt vänja mig vid att folk tydligen är lite inkompetenta och inte vet skillnad på saker som är superviktigt. Är man allergiker så ska man tydligen inte kunna käka mat eller godsaker förutom det som man själv gör. Nu har jag fått gnällt färdigt lite och hoppas att jag slipper få magkramper igen på bra länge, typ till slutet av Mars iallafall ;)
Ingen marknad igår

Det var visst ingen marknad denna helgen heller. Men det var fint på torget ändå. Det är nog första och sista advent som det är marknad då kanske....

Vi beslöt oss för att gå och käka istället på Husa och det var väl sisådär gott, men för den lilla peng och för det vi fick så var det helt OK. Leia tyckte att det var toppen och det är ju viktigast.

Packningen är klar idag och den sista tvätten tvättas. Sedan är vi nästan klara för att åka hem.....eller inte!

En liten kopp te innan Leia vaknar tänkte jag hinna med nu.

Tjing


Fint väder

Idag är det fint väder ute. Sol och lite lagom kallt. Tyvärr ingen snö än.
Det blir en promenad ner till stan för att se om julmarknaden är i full gång den här söndagen. Förra söndagen öste regnet ner och då var det tydligen inga som ville vara på torget så det fanns inget att titta på enligt Oskar och Axel som var där.
De har en jättemysig krubba med stora träfigurer och även levande djur som man kan titta på. Hoppas bara att de är där i år med.

Annars idag så packas det för fullt. Takboxen sitter där den ska. Det har inhandlats diverse saker från affären som vi ska ha med oss hem. Tvättmaskinen och tumlaren går för fullt. Pluggandet är klart innan nästa uppgift kommer om 1 vecka. Massa skidor på TV. Sedan är det det vanliga plocket också.

Nu längtar vi hem till Sverige och lite snö. Lars har redan lovat Leia att hon ska få grilla i skogen några gånger när vi kommer hem och sedan har mormor och morfar lovat att Leia ska få åka skoter eller 4-hjuling beroende på väder och vind. Jag tror hon har mycket att se framemot när vi kommer till Sverige.

Just nu så lyssnar jag på kommentatorerna och skrattar gott. Tänk att Lise Ringen kan låta som "fiseringen", eller är det för att jag är lite seg och trött som jag hör detta roliga namn hela tiden. Stackars norskan om det är fler än jag som gör det :)

Hejsvejs


Fullt upp...men ändå tid???

Fullt upp hade de på sjukhuset när vi kom dit för mötet men ändå stannade hon och förklarade för oss hur stressigt det var idag.
Herregud tänkte jag, stick iväg och jobba då istället. Men den snälla människan ville förklara hur det låg till och undrade när vi kunde komma istället. Vi kan höra av oss sa jag men hon tyckte att vi skulle komma nästa vecka.
Henne ska vi ha har jag bestämt så det gäller att spara pengar så att jag kan köpa henne när det är dags, jättesöt och trevlig och så pratade hon engelska. JAG VET VAD HON HETER men jag vet inte vart hon bor....men det löser sig säkert ändå   :)

Leia ville inte därifrån men tillslut var hon klar med vad det nu var hon höll på med. Bye bye sa hon till pappor som kom ut med småbarn, så det var nog kanske det som gjorde att hon inte ville gå hem.

Lunch blev det på sms-Kinesen och där lärde sig Leia att säga thank you när hon fick en sak med toffs på av killen i kassan. Sedan sa hon det hur många gånger som helst och tyckte att hon var riktigt duktig. Visst, det låter inte exakt thank you men det är nästan så att man kan höra att det är det, stavelserna finns där och någon bokstav.


VÄDRET IDAG: Regn och rusk och 7 grader varmt. Bra väder för att köra mot Sverige nästa vecka ialla fall.

Nu ska jag förbereda inför att the ladies kommer hit om någon timme. Lars och Leia ska iväg och leka med Oskar och Axel.

KRAM


SÖTATvå söta nybadade små godingar.

Ser ni att det skiljer 9 månader mellan dessa två? Leia kommer bli en kortis och Billie kommer bli en långis...kanske


Snart...

Drar jag till förskolan.
Älskade ryggan och älskade mössan är på som vanligtVi ska bestämma oss för när vi vill att Leia ska börja på förskolan. Som tur är räcker det med att meddela det dagen innan hon ska komma, inte helt fel va!
Sedan behöver vi inte ha bestämda dagar heller utan det är från dag till dag. Man måste bara älska denna förskola här.
På förskolan har ju Leia sin älskade AKKA (Axel) och JA (om man frågar om hon kan säga Nils...) så det kommer gå strålande.


Glömde en viktig sak

Jag glömde helt bort att lägga till en sak på listan över saker som ska hinnas med innan vi drar hem.
Det är ju skidskytte under helgen som jag måste hinna med att se på också, det är bråda
dagar nu ;)

Nästa onsdag är sista simmet för Leia. Kommer kännas konstigt och trist för hon gillar
det så himla mycket. Men jag kommer inte kunna vara i bassängen på ett tag.
Det får helt enkelt bli badlandet i Prag istället och så får pappa L vara i vattnet med lilla damen.

Uppe badas det och tränas på hur man gör i Vilda Västern, Hands up! Jo, de där två är helt
normala.....hm

I morgon väntas date med Zuzana och Stela och sedan ska jag och Leia handla igen.

Lars drar iväg med jobbet någonstans i Tjeckien (?) i morgon och kommer tillbaka på fredag.
På lördag skulle han iväg till Harri men det blev inställt så de ska tydligen jobba istället?!?!?!

På fredag kommer bruttorna hit för lite mys. De vet inte riktigt vad det blir men det är himla kul
att sätta griller i huvuden på dem. Kanske att vi drar iväg någonstans, de ska inte känna sig säkra.

Hoppas att det inte är för mycket felstavat ute i högerkanten för det är liksom en ruta
som är ivägen så jag ser inte vad jag skriver.....hur skrutten får jag bort den egentligen???
Skit i det, jag har ändå inte tid att sitta med det nu. Tvättning efter badet och sedan lite plugg
innan jag ska se på kvällsTV.

Förresten, håll er borta från vägarna den 17 december för då åker vi genom Sverige en liten
bit och har inte tid med köer eller krockar eller avåkningar. Sköt er i trafiken
annars blir jag arg, och det ska gudarna veta att jag kan bli nu för tiden.

KRAM


Musik och något meddelande eller nått...

För en liten stunde sedan dundrade det av musik här. Men det var inte inne hos oss utan det var ute på gatorna. De där fina högtalarna som sitter på stolpar lite var stans häromkring förde väsen av sig igen. Det börjar med en liten trudelutt från radion och sedan kommer det ett meddelande om något som tydligen måste vara viktigt eftersom de går ut med det i högtalarna på gatorna här. Blir det krig så blir det väl. Då gräver jag en grop i trädgården och tar med mig familjen, lite konserver, vatten och värmeköket.
Nu är det nog inte det de talar om utan det är nog något annat. För ett tag sedan gick de tydligen ut med att man ska hålla sina barn inomhus för att det var så dålig luft här då det var väldigt dimmigt. De där trevliga ångorna från kolen kom tydligen inte iväg utan stannade hos oss här i Pardubice. Men idag kan det inte vara det, kanske att de talade om att det nog med all säkerhet kommer lite regn vilken sekund som helst.

På tal om nederbörd. Igår snöade det faktiskt här. Då sjöng jag och Leia Vi ser det snöar när vi väntade på bussen i stan. De andra i busskuren undrade nog vad vi hade så roligt åt där jag stod blöt och med en vagn utan regnskydd. Det var tur att de inte skickade någon barntant på mig för att jag så klantigt nog hade glömt regnskyddet hemma och var ute med mitt barn i detta hemska väder. Till råga på allt hade ju barnet i min vagn inte den tjockaste mössan på sig och inte heller vinterjackan. Hemska förälder med ett barn i vagnen som dessutom satt och pekade utan sina vantar....hm
Sedan fick jag springa hem från bussen och in till huset och det fick jag sota för. Dåliga ljumskar blev ännu värre och hård i magen var bara förnamnet. Men inte det hårda som ni nu kanske tänker era toalettmonster...

Har precis kastat iväg en respons till Umeå, eller rättare sagt jag gjorde två stycken för jag tyckte att det var så roligt och inte för att jag råkade trycka på fel knapp och klistrade in arbetet istället och sedan inte tryckte på ångraknappen så att jag fick tillbaka responsen som försvann...men eftersom jag gjorde samma misstag andra gången men den gången tänkte till på vad jag sysslade med så slapp jag ju göra en 3e respons ialla fall.

Bilder här verkar ni få den dagen jag skaffar mig en telefon med internet och en fungerande kamera. Vilket alltså blir den dagen vi flyttar hem om 2 år. Så nu vet ni det.

Jaha, packa lite julklappar då


Förberedelser för fullt

Det kommer bli fullt upp innan vi drar mot Sverige nästa vecka.
Detta ska vi hinna med innan:
2 "kalas"
Simskolan
Lekstund med Zuzana och Stela
Städa
Handla
Tvätta
Lucia firande på skolan
Lucia firande i Prag
Handla inför resan
Packa lite julklappar
Packa kläder och annat som vi ska ha under julen (undrar lite hur vädret kommer bli...)
Hitta boende efter vägen
Packa in i bilen
Plugga
Skicka iväg julkort
Möte på sjukhuset
Maila lite viktigt saker
Gå på julmarkanden här i Pardubice
Hämta ut lite medicin
Sedan en massa saker som jag säkert glömt....

Jag har gjort en lista för när jag ska göra allt detta så att det inte blir panik (som det brukar bli...)

Igår fick Leia sin vaccinering i armen. Jag satt och väntade på att nu snart skriker hon och vrider och vänder på sig. Men det var en mycket lätt unge att ha i famnen under spruttagningen, hon satt och tittade och sedan var det liksom inget mer med det. Inte ett pip sa hon. Jo, när hon fick plåstret på armen sa hon förstås en sak -VOVOV, för det var ett hund plåster. Vilken tur lilla damen hade med det, hon som älskar hundar.

OK, nu är det nog dags att ta tag i dagen. Idag sov vi till 10, helt OK. Men i morgon måste vi upp vid 7 tiden för att hinna in till stan och simmet. Får även bli lite handlande efter det så jag har det gjort inför fredagen.

Hejsvejs


Sen kväll

Det blev en sen kväll igår. Vi var inte hemma förrän klockan var närmare 00. Leia var tapper hela kvällen och var vaken hela tiden. Som tur var så hade hon många att leka med. Nils och Axel och Embla och Freja lekte hon med för fullt. Något hon verkade tycka var roligt var att sitta på kontorsstolen och snurra tillsammans med sin katt och Pippi Långstrump. Vi tänte att hon skulle sova länge idag men kl. 8 slog hon upp sina blå och satt och sjöng i sängen en liten stund innan jag hämtade henne och hon kom och busade lite i vår säng.


Om man undrade vart Leia hade tagit vägen satt eller stod hon bakom gardinen och gömde sig tillsammans med katten.

Idag har vi tänkt gå ner på stan och kolla in julmarknaden på torget. Men just nu regnar det ute och då är det inte så lockande. Vi får hoppas att det blir bättre senare så att vi tar oss dit en liten kortis.

Leia sover så vi ska passa på att käka lite paj i lugn och ro och sedan får lilla damen käka upp våra rester :)

KRAM


Behandling och glögg

Igår var jag och fick ansiktsbehandling i 90 minuter. Det var helt underbart och jag undrade och undrar fortfarande varför jag aldrig gjort detta tidigare. Men nu ska det bli ändring på det. Bor ju i ett land där det är halva priset mot Sverige så det är ju dumt att inte passa på att lyxa sig lite när man ändå har råd. Massage och spa står sedan på menyn men det får bli under sommaren. Nu kör jag på med ansiktsbehandlingar.
Leia var och lekte på AFI, vårat köpcentrum, från 14 till 18.30 och hon var hel nöjd. Mina två L passade även på att handla lite, stora L kunde inte låta bli att köpa en söt Adidas tröja till lilla L. Båda var mycket stolta över köpet :)

Idag ska vi iväg till H och M för det årliga glöggfirandet. Det är lika mysigt så det ser vi framemot senare. 

Just nu sover Leia och Lars och Adam är på Thaimassage. Fy fasiken vad det gör ont med den massagen. Det ska bli kul att se vad Lars tycker när han kommer hem. Adam har ju gjort det förut så han vet vad han ger sin in i men L har ju ingen aning. 

Vad har hänt med Leia då? Jo, hon har lärt sig ordet NEJ och det använder hon flitigt....annars är hon rätt så artig fortarande och tackar för det mesta även när hon ger bort saker :)

Nu ska jag fortsätta titta på skidor och sedan börja förvandligen för att kunna visa mig på glöggaftonen.

KRAM

 


RSS 2.0