Idag har det skett.....

Lilla damen har i glädje ställt sig upp och sedan släppt taget och skrattat glatt. Himla härligt att se.

Sedan har hon även smetat in hela håret med mjukost så hon luktar mindre gott. Arg på sin morfar blev hon för att han försökte tvätta bort det.

Hon har även hunnit med att riva upp golvlisten.

Klockan har då ännu inte slagit sovdags så det väntas kanske ännu mer tokigheter från damen innan kvällen!


Premiär

Premiär på cykel har det äntligen blivit för lilla damen. En cykeltur till Borgen blev det och en himla massa stopp på pubbar efter vägen och sista stoppet var vid 18 tiden.
Innan sista pubben sov Leia gott.Vilken tur då att cykelstolen går att luta bakåt. Himla bra alltså. Köp en sådan om ni ska köpa cykelstol.

Vad har vi gjort annars då?
Haft mamma, pappa, syrran och Perra här i lite mer än en vecka. Vi har hunnit med Prag, Benkyrkan, pubbrunda till borgen, shopping och faktiskt lite sol och bad.
När jag och syrran kom hem från handlandet stod det en till svensk bil utanför huset. Det var kusinvitamin Kristina och Hebba som tog vägarna förbi påväg ner till Nice. Himla kul att de kom och sov över. Fullt hus gillar vi här hos oss, men då får man även ta det för vad det blir också :)KRAM


Kompis....?

Trodde jag skulle drunkna i badet idag när en tjej började prata engelska med mig och inte gav sig. Gissa om jag blev glatt överraskad. Så jag tvingade på henne min mailadress och nu väntar jag på att hon ska höra av sig. Det är som sagt svårt att få vänner här i Pardubice då de flesta inte vill prata engelska med oss. Så nu hoppas jag på det bästa. Annars har jag såklart mina svenska kompisar här i Pardubice, de vet jag att jag alltid kan prata med :)
Men det vore kul med någon tjeckiskpolare att prata lite engelska med och lära sig lite om språket och landet.

I morgon kommer världens bästa mamma, pappa, syster och Perra hit. Vi längtar så efter dem trots att vi nyss såg dem hemma i Sverige. Men det ska bli kul att visa dem runt här, eller rättare sagt Perra för han är den enda som inte har besökt oss än. Pappa och syrran har varit här 1 gång medans mamma har hunnit med 4 gånger. VI GILLAR BESÖK! och snart kommer kanske några andra som är mycket efterlängtade. Den ena av dem såg vi i Göteborg dagen då vi körde ombord på färjan mot Kiel och vårt nya land. Får lägga in en bild på dem här när de har varit här.

KRAM 


Grattis!

Grattis världens bästa Leia på din 1 års dagLiten blir stor idag


där fick jag....

Visst att vi hade fint och varmt igår, men vad fasen jag behövde väl inte få igen så mycket för att jag "skröt" om det.
Tror ni inte att det öste ner regn och åskade. När vi skulle gå upp och sova tyckte jag att Lars skulle sluta och trampa så i golvet, allt för att göra mig irriterad. Men han insisterade på att han inte gjorde de. Och det gjorde han inte för pickandet kom från taket och gjorde så att vi fick sätta in Leias pool i vardagsrummet och sedan ta fram skyffeln och "skotta" vatten från balkongen. Det är nämligen en utbyggnad där balkongen ligger och det var precis där som det läckte in vatten i taket. Men efter lite skottande så rann vattnet fint igen och det var bara att gå och lägga sig och när vi vaknade i morse såg det lika fint ut i taket som det brukar göra. Himla fiffigt med stenhus måste jag säga :)


Nu väntar vi bara på att vi ska få ett besked från hyresvärden om han vill köpa oss en pool eller om vi måste stå för det själva. Nästa vecka ska vi få besked om det......snabba på säger jag bara för nu vill jag ha den där poolen.

Jaha, soffan och lite gott att käka kanske och då menar jag inte mat utan onyttigheter.

KRAM


Leia och BA badar

Jopp, katt är BA och bada gillar damen.
Att sitta i sin nya fina solstol från moster och Perra det var svårt. Det var roligare att stå i den. Men i dag försökte hon sätta sig i den sittandes på golvet......men hon såg så förundrad ut över att hon inte kom från golvet och upp i stolen att hon helt enkelt struntade i det.

Leia och Molly

Idag tog vi med oss pappsen till barnläkaren. Det vankades två sprutor i vardera lår och jag gillar inte sprutor. Plus att det är lite bra att fjäska för Adamkova ansåg jag. Hon gillar att Lars är med och då kan de prata lite flygplan och hon kan berätta att hennes man flög något militärplan. Själv står jag mest och skrattar lite och undrar vad fasen de pratar om. Eller rättare sagt vad hon pratar om. Det blir mer och mer tjeckiska från hennes sida men idag sa hon faktiskt ett ord på tyska. Det kanske blir bättre nästa gång om jag övar upp min skoltyska lite mer. För ryska det tänker jag inte lära mig.Morgondagen bjuder på lite fika här hos oss. Marie, Adam och Nils kommer en sväng. De drar mot S på fredag och då ser vi inte dem förrän i Augusti någon gång. På fredag kommer Axel med mamma och pappa och då blir det också lite fika. Sedan har vi inget planerat förrän tisdag då mamma, pappa, syrran och Perra kommer och stannar i 2 veckor :)
Som chefen sa: gäster och räkor luktar när de legat för länge......hm, vad menar han med det!

Nu ska jag gå in (21.00 och det är hett, haha)

KRAM


Dresden.....

Vad hände i Dresden den här gången då?
Jo, vi tankade och Leia passade på att kissa på sin pappa. Bra där tycker jag :)
Sedan åkte vi hem, utan att svänga förbi den där parkeringen som vi gillar allra mest....

Så var det med det.


nu drar vi

Vi vilar ut i hytten efter en buffé som var helt underbar. Till och med Leia älskade det, fast hon verkar ju älska all sorts mat för den delen.

Imorgon är vi hemma i Pardubice igen och det ska bli skönt.

Vi har hunnit med ett antal mil och timmar i bilen under dessa veckor så nu blir det en bilfri vecka.

Just nu försöker nog Leia antingen ringa roomservice eller så tillkallar hon hjälp.....vilket som så lät det i telefonluren och en viss dam hade ryckt tag i den.

Ja ja, bäst att slumra lite för att orka köra i morgon igen. Lars han var strategisk och tog några glas rött....hm

KRAM


kalas

Nu har lillan firat sitt ett-år-kalas. Lite i förväg men det gör inget. Massa fina presenter fick hon.
Själva födelsedagen får firas nere i Pardubice med den "Tjeckiska familjen".

Dags att återgå till flugjagandet innan det blir dags att sova.

KRAM


RSS 2.0