Stora sängen

I går morse när jag tog upp Leia ur sängen talade hon om att hon hade "bajat" och pekade även på en liten kladd på sängen. Det var bara att riva bort allt och tvätta. Sedan glömmer ju jag alltid bort att jag har tömt sängen/sängarna så det resulterar alltid i en sen bäddning. Men igår tyckte Lars att det inte gör något för hon kan ju sova i sin stora säng. Och gissa om hon sov. Inte ett ljud på hela natten. Kanske kan bero på att hon var rejält trött efter att Axel varit här på besök och lekt och kom i säng lite senare än vanligt.
I morse hörde jag små tassande steg i hallen uppe och gick ut från vårt sovrum för att kolla läget. I hallen, kl 7.15, stod en glad Leia med nappen i munnen, snutten och katten på armen och 2 st TV-dosor och var påväg in mot badrummet och bakom skötbordet där hon har sin lilla gömma.
Inte orkade jag dra igång dagen direkt utan vi la oss i min säng och tittade på Joel Bitar och Ika i rutan. Leia satt som ett ljus i lite mer än en halvtimme innan hon gick ner från sängen. Då var det bara för mig att också stiga upp och ner och göra välling och sedan var dagen igång.

Försökte göra repris på förra kvällens nattning i stora sängen ikväll, men det gick inte lika bra. Hörde en liten duns och gråt och uppe vid sängen stod Leia och höll i sin katt i mörkret och var ledsen. Då fick hon sova i sin lilla säng och där sover hon gott än. Synd att det inte blir sovmorgon i morgon eftersom vi ska på simskolan i ottan.....men det är det faktiskt värt för det är så kul.

Nu kom Lars hem från hockeyn så det är nog bäst att vara lite social när han äntligen är hemma :)

KRAM


Betala extra för extra kilo?!?!

Satt just och läste en artikel på aftonbladet om överviktiga och deras dubbla-platser på flygplan. En röstning visade att över 70% tycker att de ska betala för två platser på planet.
Jag håller faktiskt med om att de borde få göra det. Om inte de betalar extra för att sitta på min halva plats, ska jag då få betala halva min stol istället???? Det skulle jag kanske kunna gå med på om det är en kort resa visserligen. Fast den resan vi gjorde mellan Philadelphia och Miami var inte speciellt rolig då Lars satt på halva sin plats och satt på sniskan i över 3 timmar. Ofta betalar man rätt så mycket för sin biljett och vill då gärna ha sitt egna säte.

Det är ofta som det pratas om diskriminering när man nämner övervikt men det är sällan diskriminering när folk pratar om andra som är "spinkiga". Det är heller inte så roligt kan jag tala om för er som inte upplevt den biten.
Kommentarer som -Nu får du allt äta lite mer för du är allt bra mager, är lika illa som att kalla någon för tjock!
Värt att tänka på.

Nu ska jag dra iväg och leta mig fram i trafiken till en blomaffär som ligger någonstans efter vägen någonstans utanför Pardubice. Det blir säkert en upplevelse men det går alltid att stanna efter vägen och slå på varningblinkersen så kan jag stå där ett tag och fundera ut nästa steg i min plan för att hitta rätt. GPS är till för veklingar anser jag så jag kör utan. Sen kan kanske tilläggas att jag inte riktigt är så bra på att ställa in den vi har i bilen så det kan ju vara därför som jag struntar i det. Jag kör på googelmap i huvudet istället :)

Lite Axel och Malin mys ska vi hinna med i eftermiddag innan Leia ska hem för att sova och jag bara ska slappa i soffan (med min engelsklitteratur och överstrykningspenna).


Besöket skämdes inte.....

Nej, det gjorde de verkligen inte. De gjorde en riktig tjeck och de gjorde mig stolt. Synd bara att det inte var någon annan som fick uppleva det, det var en vacker syn. Kameran den hade Lars och Jimmy så det blev tyvärr ingen bild men jag tror inte att de inblandade blir ledsna för det. Snarare glada kanske. Om ni undrar vad fasen de gjorde så får ni fråga, det kan vara värt det ;)


Två sötisar i badet


Leia var glad att hon fick gå lite på PetrinKullen i Prag med Maja

Vi hade hur kul som helst och trots att det var en kort tid de var här så gick dagarns långsamt på ett mycket positivt sätt. Men det är klart, åker man in till Prag på morgonen och sätter sig på tåget tillbaka till Pardubice vid 23 tiden då blir dagarna långa och härliga. Sista restaurange vi var på där satt vi ganska länge kunde vi tillslut konstatera. Vi var lite slitna när vi kom hem och Leia blev inte glad det första när hon vaknade upp på tåget och inte kunde sova vidare. Hennes dumma mamma tänkte vara snäll och lägga ner henne på sätet så att hon kunde sova gott men det gick inte. Det blev tårar en liten stund men sedan var det glada miner igen. Billie hon var mest glad hela tiden på tåget men drogs med lite i Leias klagosång.
Leia var så söt mot Billie och ville kolla henne när hon sov och satt även och läste för henne och lekte med henne. Det känns ju bra tycker vi inför framtiden :) Fast det är klart, Billie kom och gick men den andra inkräktaren som väntas den kommer men drar liksom aldrig så det kan säkerligen bli andra bullar med den saken.....är det då man skaffar en Nanny eller kräver att någon förälder flyttar ner???

I morgon fredag är en bra dag för då kan jag få möjlighet att sova lite på morgonen. OK, jag kan inte klaga eftersom vi gick upp 9.30 idag men sover man inte gott på nätterna så är även den tiden jobbig vill jag lova. Lars och de andra gröna gubbarna här ska ha "Whiskeyprovning" med några gubbar. En av dem har du träffat mamma, det var han som såg så trevlig ut tyckte du, eller var det stilig....hm. Hur som så blir det planering på hemmaplan för dem och sedan en sen kväll/natt med "jobb".

Annars på dagarna undviker jag garaget. OK, jag springer väl visserligen inte där så ofta annars heller. Men just nu är det lite väl lockande att dra ut dit. Alla mina advenstlådor är där och det är några stycken. Jag vill ju bara pynta och pynta lite advent men Lars motar mig och säger att det får vänta tills söndag. Det är ju den rätta dagen och det är ju då som jag alltid annars har fixat för advent. Men eftersom vi inte kan njuta så mycket av vår egen jul i år då vi åker hem till Sverige så är det svårt att vänta.
Jag har ialla fall köpt mig ett toalettljus med åpple och kanel doft som står i vardagsrummet. Halleluja för toaljus när jag inte har tagit mig till affären som säljer Yankee Candle som jag egentligen är ute efter. 

Nu ska jag ladda inför Jul på Liseberg

KRAM


Farsdag har firats

Jag gick upp före Lars och gjorde iordning frukost och gick upp med. Leia var även med och käkade i sängen men hon såg mest undrande ut varför vi ligger i sängen och äter.....men det gick bra ändå :)
Vi skulle till leklandet på eftermiddagen men det var stängt så det blev det lilla lekhavet på AFI istället. Det var inte lika kul men ändå. Ett stopp på leksaksaffären för att se om vi kunde finna något till adventskalendern, men icke.
HM blev det lite shopping på för Lars och den lilla utan namn och sedan var vi alla så hungriga att vi drog till St Patricks och käkade god mat i härlig röklukt. Leia älskar att äta på restaurang för det finns så mycket olika att käka från tallrikarna. Rena buffén blir det för henne. Sedan åkte vi hem och slängde oss i duschen för vi stank som om vi hade suttit och kedjerökt ett tag, lite överdrivet kanske. Det är nackdelen med vissa restauranger men för lite god mat så går det.

Studierna går faktiskt riktigt bra och jag är nästan klar. Lite finslip bara så är jag klar. Sitter och skummar lite en den tjocka engelska boken och ser vad jag kan finna. Måste bli helt klar innan torsdag för då får vi ju besök :)

Imorgon blir det till att köpa en hel del körsbärstomater, sallad, olja och salladskrydda för det är något som är så himla gott ;)

TV och lite slapp innan sängen kallar.

KRAM


Äntligen

Idag under sena förmiddagen kom information om den första uppgiften i kursen jag ska läsa. Det kan jag kalla äntligen, bara 2 dagar försent enligt mig. Typiskt är ju att det ska lämnas in under helgen när vi har besök så det blir till att plugga järnet innan gästerna kommer och lämna det i god tid innan sista dagen istället. Det är ju inte fel det heller.


Idag var jag, Leia, Zuzana och Stela på det nya leklandet här i stan. Vi var visst där i 3 timmar och jag tror att Leia hade kunnat vara där 3 timmar till. Det var hur bra som helst och det fanns lagom med saker att göra och det var inte mycket barn vilket gjorde ljudnivån uthärdlig. Tyvärr var den lilla kameran med i Lars rygga så det blev inga kort idag. Min mobil kan jag ju inte ta kort med efter att en viss liten dam varit där och gjort något, det är liksom bara svart i rutan.....hm

Sedan visade Zuzana mig ett matställe där de säljer mycket Bio-mat.  DE HADE TOFUGLASS DÄR så gissa om jag var överlycklig. Även en hel del annat som inte innehåller kött eller mjölk fanns där. Så det får bli en tur dit imorgon och köpa lite saker. De har även en restaurang där de tydligen bara serverar vegetariskt, kan ju inte bli bättre för min del.

Vi hann även med en tur till Hradec Kralove för köp av babylift och ett nackstöd åt Leia. Så slipper hon förhoppningsvis hänga med huvudet när hon somnar i bilen. Kan ju vara extra bra att ha när vi ska slita upp henne vid 4 tiden dagen då vi kör mot Sverige. Det blir ju några timmar i bilen den dagen.

Nu sallad och TV för resten av kvällen.


Larz-Kristers...

Leia diggar för fullt till nyhetsmorgons band Larz-Kristers. Men de sjunger på engelska och låten Dance with somebody så det är kanske inte så illa ändå...?!?!?!?


JAHA....

Idag tänkte jag att jag skulle börja studera. Men det är inte så lätt när det inte finns några uppgifter att göra. Kursen SKA börja idag alltså tycker jag att det SKA finnas ett schema och ett PM med uppgifterna som hör till kursen. Men icke!
Kul, nej inte speciellt!

Därför tar jag chips och choklad, kanske även lite annat onyttigt som jag kan hitta och sätter mig och kollar TV istället. Visst skulle jag kunna läsa lite i böckerna, men med erfarenhet från tidigare studier på högskolenivå så vet jag att man inte behöver plöja pärm till pärm och tänker därför inte lägga energi på det heller. Just för tillfället är min hjärna blandad med gröt, lite mer än vanligt faktiskt och då räcker det inte till för att lagra massa ord. Tror inte att jag skulle komma ihåg vad det är jag läser om jag bara skulle skumma igenom lite, utan jag måste ha en uppgift att göra och läsa böckerna utifrån det. Så fungerar jag, ialla fall just nu :)

Hej svejs, nu ska jag feta till mig med gott samvete ;)

Förresten så fick lilla damen en liten söt fläskläpp under sena eftermiddagen. Det går liksom inte att krama och pussa på katten samtidigt som man ska gå. Då snubblar man på leksakskuben och slänger läppen i den :(
Ett litet jack i läppen men sedan en glad liten skit som nu sover sött.


Spindel och kalas

Vilken (liten) spindel som klättrade på väggen i vardagsrummet i förrgår kväll. Lars blev så liten och ynklig när han skulle försöka ta bort den så jag, stor och stark som jag är, fick rycka in.
Igår var det 2 års kalas för prinsarna här i Pardubice och vår prinsessa Leia ville såklart dit och fira dem. Kameran hann inte riktigt med utan den enda bilden vi fick var när Leia körde motorcykel med skyddsglasögon på. Tyvärr filmades det inte för som ni kan se på bilden så var det även ljudeffekter med :)
Annars har dagen bjudit på 15 grader och mulet, lite dammsugning och det vanliga plocket som en måndag är vänlig och erbjuda.

KRAM


Kurragömma, live-sändning och snuskig kaka!

Levande liket (behöver jag nämna dagen efter?...) Lars leker kurragömma med Leia uppe och hon stod hela tiden bakom skötbordet utan att säga ett ljud när Lars gick runt och letade efter henne. Glad som en liten skit blev hon när hon blev hittad.

Förövrigt idag så har jag blivit bjuden på live-sändningen av Grevinnan och betjänten. Leia gick runt sitt lilla bord på rummet och flyttade glas och pratade osammanhängande om något som verkade vara mycket viktigt samtidigt som hon staplandes gick och drack. Hon höll på en bra stund men när jag skulle springa ner och hämta videokameran så gav hon sig. Så nu ligger videokameran uppe om det skulle bli fler live-sändningar någon dag. Skulle inte då bli förvånad om det händer på nedervåningen istället. Dags att köpa en till videokamera kanske? Eller varför inte en till varje rum!

Mamma och pappa storhandlar i Karlstad idag. Pappa vann vad gäller en sak men mamma verkar kamma hem vinsten i en annan. Hur som helst så kommer det gå ypperligt att laga mat i Remjäng under julen ialla fall, ÄNTLIGEN.

Jag och Leia var och handlade i mataffären. Utanför kassorna finns det en gottedisk. Man kan nästan säga gottedisk och mena två olika saker. Ni som känner till in (konstiga) humor vet kanske vilka två olika jag menar. En godis/kakor och en annan.....hm     Ialla fall så står gottegrejen i kylen som Lars ska få smaka på sedan. Jag har ju liksom sneglat på den varje gång vi är i affären men idag åkte den med hem.


Denna kaka var ändå den som såg mest "normal" ut för att få säljas som en vanlig kaka och inte något från en porrbutik. Men det kanske är vanligt att sälja sådana kakor och att det är min fantasi som skenar iväg, vad vet jag?!

Nepp, nu ska ialla fall jag käka medans min bättre hälft säkerligen bara kommer dricka Cola och kanske käka gottegrejen under kvällen. Leia ska precis inta sin kvällsgröt som hon så grasiöst slevar i sig själv.

Dobrý večer


Äntligen besök

Tänk att jag kan använda den rubriken igen. Denna gången kommer bästa Linda, Jimmy, Billie och Maja hit. Ett litet tag kvar men inte så länge till :)

Vad ska vi då hitta på tro. Får försöka göra en liten plan över vad man kan göra och så får de helt enkelt välja själva sedan.


Leia hade kompisbesök av Stella idag och jag av Zuzana. De lekte jättefint men det roligaste var att vara bakom skötbordet på toaletten. Betydet det att Leia inte behöver ett eget rum egentligen? Nästa gång kanske de leker mer på rummet. Vi får väl se.

KRAM


Äntligen besök och håriga muttor.....hm

Imorgon kommer Zuzana och Stela hit och ska leka en stund. Storasyter Emma är på förskolan så henne får vi inte se imorgon. Zuzana är den tjeckiska tjej som jag träffade på simmet för längesedan. Men nu äntligen ska det bli av att hon kommer och hälsar på. Kul att kunna fråga ut någon om hur det fungerar här i Tjeckien med ALLT. Undrar om hon kommer tillbaka efter morgondagens besök...???

Det är alltid kul att tvätta fönster här i Tjeckien, det blir svart som bara den på trasan och i vattnet. Det måste vara den rena luften som gör det, för så sällan tvättar jag faktiskt inte fönstren. Så mamma, jag använder inte mirakelmedlet eller mirakel-fönsterputsaren från Alleskönner. Men det är hur bra som helst det medlet. Köp deras saker om ni vill ha ett rent hem.Jag behöver inte tänka på att raka mig innan nästa sim med Leia för gisses vilka håriga människor det var i plurret före oss idag. Håret under armarna det har jag inget emot, även om det gick att göra många flätor av det. Men det där håret mellan benen det har jag liksom ingen lust att se. Det såg ut som att det var någon som hade stoppat en peruk mellan benen för det stack ut lite var stans och det var inte lite heller. Dessutom var det TVÅ bruttor som såg ut på det viset. Och så ska man låta bli att titta, tror ni det var lätt eller. Jag kände hur jag fastnade med blicken för jag trodde inte mina ögon och sedan skulle jag försöka hålla mig för skratt för det såg verkligen ut som ett roligt skämt först. Jag är glad att det inte var i Sverige och att Leia hade ett bra och utvecklat tal för då tror jag att Leia och jag hade fått gått utan att simma.

Nu på kvällen har vi kört en av bilarna (jobbilarna) till verkstaden för att det ska bli däckbyte i morgon. Vår bil kommer även den att få sig nya däck inför vinter. Lars och gänget har mysdag i morgon. De börjar dagen med däckbyte för att sedan käka lunch. Såklart ska de jobba samtidigt. Vem vet, det kanske rentutav blir effektivt under dagen. Nej, skämt och sido så vet jag inte riktigt vad de ska göra under dagen mer än att byta däck och luncha, men det var något med jobbet iallafall.

KRAM


RSS 2.0