Sjukstuga

Välkommen till sjukstugan!

Jag har härlig hosta och även feber och Leia var dålig i magen på förskolan. När vi kom hem var hon fortsatt dålig i magen och efter maten så kräktes hon fulla golvet och även sin pappa. Hon verkade mest ledsen över att hon spydde ner sin pappa och sa: Ne, pappa tittade på hans tröja som var full i spya och så grät hon. Stackars liten.

Som tur är verkar Leia inte må dåligt av sin magsjuka, om det nu är det hon har.....för hon är lika glad fast farten är lite sämre och enligt pappa Lars är hon lite blek. Vi får väl se hur natten bli. Som tur är så stannar Lars hemma i morgon för han vet ju själv inte om han har en släng av magsjuka. Jag är tacksam för att han stannar kvar hemma.

Nu får vi hålla tummarna för att vi blir pigga så snart som möjligt. Har liksom inte tid med det här känner jag. 


Boa...

Tror mannen i huset boar....
Han plockar och städar som aldrig förr och jag har ju tidigare berättat om hans dammsugning.
Han sorterar och planerar. Då ska ni veta att planera inte är hans största favorit syssla. Fast planerandet verkar mest gälla hemmet för på jobbet verkar planeringen vara A och O. Men snart kanske även hemmet alltid kan få planeras, det gillar ju jag :)

Själv ska jag bo ner mig i soffan ändå tills klockan blir 14.45 då jag ska sätta mig i bilen och hämta lilla damen. Regn idag och då fick det bli bilen.


Lömska barn...

Lämnade Leia på förskolan nyss och fick god hjälp av med kläderna av en flicka som är runt 3-4 år. Jättesnällt av henne att hjälpa Leia och mig med kläderna. Väl inne på förskolan gick Leia som vanligt fram till bordet med frukost och jag hängde upp hennes saker på kroken och lade saker på hennes hylla. När jag kommer in in rummet sitter Leia på golvet framför den där snälla flickan och stirrar på henne. När Leia ser mig blir hon ledsen och man undrar ju lite vad de sysslade med. När Leia sedan börjar leka med en gryta och slev tar flickan sleven ur Leias händer och Leia ryggar tillbaka. Det är nog inte första gången flickan tar för sig tror jag. Hon verkar jättesöt och snäll men så fort hon tror att ingen ser så tar hon för sig och är lömsk. Hellre att de fajtas eller skriker åt varandra så att man vet att de är osams än att en av dem är ful bakom ryggen, på ett sådant sätt som kan vara svårt att upptäcka.
 
Detta resulterade i att när jag skulle gå var det en liten tjej som sprang mot mig och då var det bara att göra som vi alltid gör för att visa att inget på förskolan är farligt.

Hoppas verkligen inte Leia blir ful bakom ryggen utan är hon arg eller besviken så hoppas jag att hon visar det istället så att man kan ta på det. Med detta menar jag inte att hon ska börja slåss eller så.


Vi ser...

...ut nu jag och Leia i allafall. Vi har tvättat fönster på övervåningen och några på undervåningen. Men det finns allt några kvar men vi tar det i lugn takt, vi vill ju gärna att pappa Lars ska få hjälpa till också ;)
Leia blev jättearg när hon inte fick skrapa rutorna helt själv så resultatet av de stora fönstrena är inte det bästa, men så blir det när man har en hjälpreda. Huvudsaken är att hon har roligt och vill hjälpa till, det måste ju belönas på något sätt. Just idag blev belöningen inte det bästa resultatet men skit samma, vi har kul.

Solen skiner så det blir till att gå ut en sväng när lilla damen har vaknat. Igår var säsongspremiär i sandlådan med en frusen pappa bredvid som gärna ville gå in efter en halvtimma, men det ville inte den lilla :)   Hon älskar tydligen att vara ute i ur och skur vilket ju är toppen.
Men man får ju välja sina dagar att ta med henne ut, jag väljer de fina och soliga dagarna medan Lars tydligen tar de som inte är lika roliga ;)

Härlig hosta har jag lagt till med också....en stol i solen och en tekopp kanske kan göra hostan lite gott.

Älskade Kinamaten igår men idag var den tydligen hemsk. Det fick bli banan och äpple till lunch. Hon kanske åt sig mätt igår med tanke på den portionen hon svepte i sig då...fast jag tyckte också att den var rätt så äcklig idag efter att jag värmde min i micron så jag käkade anannas istället. Här är vi nyttiga :)


Kärlek

Ja, vad säger man. Det måste vara kärlek mellan dem. Leia och Axel. De har något speciellt. De leker utan att bli osams och de leker verkligen med varandra trots att de är så små. Igår var jag och Leia över hos Malin och Axel. De små försökte stänga in sig i en skrubb och även i tvättstugan, gissa om det skrattades gott innanför de dörrarna :)
De körde bil med häftiga ljudeffekter i Axels bilgarage , körde boby car, lekte lite med lera mm.
När vi skulle hem strax innan 21 blev det världens kramkalas. Det kramades länge och med mysljud och gos med huvudena mot varandra. Sedan togs napparna ur munnarna och det blev lite pusskalas också. Jättesöta och jag hade inte kameran med mig. Får nog ta och skaffa mig en ny mobil tror jag så att jag alltid har kameran med mig. Min kamera i mobilen är ju som sagt trasig eftersom det är en liten som gjort en magisk inställning på den....hm
Den konstiga tanken...

När jag gick och la mig var jag lite nervös att allt skulle dra igång nu när Lars inte var hemma och att jag kände en konstig känsla för datumet 23.
Men inget hände och när jag satte på TVn i morse fick jag ett svar på den konstiga tanken. Det var inte vi som fick barn, det var visst Sverige som fick en liten prinsessa.
Börjar bli lite rädd för mina egna funderingar, det är inte första gången som detta händer mig.
Skulle bara ha satsat massa pengar på datumet och blivit rik på kuppen....fasen vilken miss!


I fjällen regnar det och högst upp i bergen där fryser allt bara. Det verkar som att det är roligt att åka skidor idag....själv ligger jag i soffan och har det gott. Men man väljer ju sina skidturer...eller hur är det...hm
Köra bil som en tjeck!

Malin skrev så bra på fejjan om hur man lär sig köra bil som en tjeck så jag tänkte visa er lite här. Jag lade även till ytterligare en punkt och jag tror nog inte att denna lista är färdig på länge utan den kan nog bara fortsätta i oändligheter.

Lär dig köra som de gör i Tjeckien!

Vad du än gör släpp ALDRIG någonsin gaspedalen.

Vid inkommande kurva trampa gaspedalen helst genom golvet om detta är möjligt, allt för att uppnå sladd på det torra väglaget genom kurvan.
...
För att visa medtrafikanter respekt, ligg alltid som mest en halvmeter bakom framförvarande bil. På så sätt har du som förare möjlighet att ge en extra liten knuff om framförvarande förare kör för sakta.

Vid upptäckt av fotgängare på övergångställe ÖKA farten och titta åt ett annat håll, kör sedan så nära fotgängaren som möjligt.

Vid små gator i bostadsområden bör du anta att hastigheten är runt 90 då detta är en plats människor sällan vistas ute på....

Om bilen framför kör för sakta i tätbebyggt område (centrum!) kör då gärna om och glöm inte att trampa rejält på gaspedalen. Se det som tvåfiligt i alla riktningar, då det ligger på mötande trafiks ansvar att hålla sig ur vägen.

Varför inte backa med bra fart ut mot en korsning så bilar får väjja för dig...


Som sagt, fortsättning följer....

Klar med 2011

Nu har jag bara 2012 kvar. Men det är inte så mycket att göra där.
Sedan kommer det stora jobbet när allt ska sättas på plats och pyntas.
Minnet till fotolabbet under helgen och sedan kommer nog bilderna i slutet av veckan.

Det tar sin tid att sortera ut vilka bilder som ska framkallas men jag har nu lärt mig att jag varje månad ska försöka sortera ut bilder som ska framkallas och sedan göra det.....kommer säkerligen icke att inträffa men det är ju en bra tanke i allafall. Kanske skulle köra med var 3e månade istället, det känns nog kanske mer rimligt.

Förskolestatus då. Igår sa ungen bajbaj och stängde dörren framför näsan på mig och verkade tycka att det var hög tid för mig att dra därifrån, jag hade då varit inne i cirka 3 minuter knappt. Och idag brydde hon sig knappt om mig när jag försökte säga hejdå. Jaja, jag får ju vara nöjd att hon trivs så bra på förskolan då! Det är tur att hon de senaste veckorna har uppmärksammat att jag har kommit för att hämta henne och ropar i glädje mamma när hon ser mig. Följer faktiskt med hem frivilligt också.

I kväll drar Lars iväg till fjälls och kommer hem på söndag, kanske lördag kväll (Det är den 23 i morgon och jag har konstig tanke om det datumet...). Det ska bli spännande att se hur Leia reagerar denna gången. Blir hon arg och på konstigt dåligt humör när hon märker att pappa inte är hemma efter någon dag eller kommer det vara som vanligt....hoppas på det sista för det första tror jag inte blir så spännande.Skurkäring sökes

Funderar allvarligt på att hyra in en skurkäring som kan ta sig an allt so behöver skuras efter vinterns härliga koluft. Den svarta luften kryper in överallt och lägger sig som fin sammet. Har precis skurat golvet uppe en gång idag (då skurar jag alltid golvet en gång i veckan också) men jag får ta ett varv igen i eftermiddag när Lars kommit hem. Efter ett rum är det dags att byta vatten i hinken och sedan börja med nästa rum. Kul att vattnet blir svart. Antingen skurade de förra som bodde här aldrig (vilket jag verkligen inte tror) eller så blir det så skitigt under vintern helt enkelt.

Det måste ju betyda att den luften som vi andas inne inte är den bästa heller. Så nu gäller det att skura för glatta livet och tvätta allt som går att tvätta för att få bort det äckliga svarta. Vilken tur då att jag har den orken just nu, men det är väl bara att bita ihop antar jag. Vila får jag göra någon annan gång.

Skulle behöva slänga in alla gardiner i tvätten också, kul att de är vita känner jag. Men det får bli ett senare tillfälle när jag känner att jag orkar ställa mig och stryka dem och hänga upp dem igen.

Jag har gjort en städlista vilket kommer göra Lars vansinnig. Han tycker att jag ska låta bli med allt städande just nu. Men icke!

Om jag visste hur jag skulle lägga in film här så skulle ni få se hur Leia och Nils höll på igår. De stod och härmade varandra framför spegeln och sedan tog de varandras händer och gick omkring. Nils tog liksom kommandot över handtagningen och Leia hängde på. Men efter ett tag verkade Leia tycka att han blev lite för efterhängsen och verkade vilja få lite space från honom. Pappa Lars blev stolt över sin dotter som snällt avböjde fler promenader och hemliga möten i rum med Nils. :)

I morgon ska Lars få ta med mig och Leia ut på middag. Birdie får det bli och där ska vi sitta länge och käka och vi ska beställa precis allt som vi vill ha. Ja, jag och Leia alltså. Pappan i familjen han får vara med på ett hörn och främst betala hela kalaset ;)  Men så är det ju när man ska åka iväg på skidresa och lämna oss ensamma hemma mer än halva veckan...vi ska allt klura på lite fler krav tills han kommer tillbaka. Leia har ju som sagt en lista på saker som hon behöver uppdateras med så det kommer nog inte bli så svårt. Själv skulle jag vilja ha en massa saker men känner inte riktigt att det är läge för det just nu. Finns liksom andra som ligger före vad gäller behöva-listan för tillfället. Men jag ska däremot ta ett besök hon frissören nästa vecka, om jag nu lyckas göra mig förstådd. För frillan behöver verkligen få sig en klippning, den gillar nog inte mina egna snabba klipp med saxen längre utan behöver en proffessionell hand nu tror jag.


Swimpy Bamse, Tretorn och Maine Coon...

SWIMPY BAMSE

En swimpy bamse ska vi försöka få tag på till Leia innan sommaren är här. Tror den kommer bli bra i vattnet eller bara nära vatten!

Ett par gummistövlar är också ett måste för lilla damen. Vi provade hennes röda idag och de var för små.
Gillade verkligen de där Tretorn som hon hade. Stabil och rejäl sula var det på dom.


Sedan får vi nog skaffa något kräk snart tror jag. Leia var som tokig i Embla och Frejas marsvin när vi var hos dem igår. Tror tyvärr att de blev döva av Leias glädjetjut.
Får åka till marknaden i Vale och se vad de har att erbjuda för ett billigt kräk. En hund eller varför inte en Maine Coon. Den kostar nog inte många kronor här, max 1000kr kanske. Jag får återkomma med pris om det när jag varit där. Kanske köper med en till mamma och pappa också. Pappa har ju pratat om att han vill ha en sådan katt någon gång.


Måsten...

Tvätta fönstrena är ett måste just nu, men det är tyvärr inte den bästa idén just nu att genomföra.
Får vänta med det några veckor och låta dem bli ännu mer svarta än vad de redan är.
Det är så trist att behöva tvätta dem minst en gång i månaden. Här blir det svart på någon vecka särskilt nu på vintern. Hejja kolkraft säger jag bara....
Men nu börjar det bli lite bättre och vi kan faktiskt vädra lite utan att det luktar illa inne, det är ju ett plus.

Semlorna vi fick idag var helt underbara. Leia gillade dem nog också för hon käkade nästan upp en hel själv. Som tur var så var de inte så stora utan de var hälften till storlek mot vad de brukar vara på fik.

Nu ska jag gå upp och titta på när den lilla vildingen badar. Gäller att hålla koll på de där 2 för det går vilt till, hon övar redan på att ta simtag i badet. Slänger sig på mage i vattnet och vevar med armar och ben. Jag måste titta på något bra att sätta fast henne i vad gäller simräddar-saker. Funderar på flytväst men jag tror inte att hon skulle gilla det när vi åker till vattenlandet eller ligger i poolen här. Men jag har sett något liknade en flytväst men mycket tunnare. Får googla vidare på den saken och investera i en sådan tror jag.


Huvudbonad och bar överkropp

Vår lilla tjej gillar att klä sig och gärna det själv. Vet inte hur detta kommer sluta men jag förmodar att vi kommer bli en sådan familj som lämnar vårt barn på förskolan med extrakläder i form av "normala" kläder eftersom Leia säkert vill ha på sig prinsesskläder direkt på morgonen.
Idag vägrade hon gå ut utan Pippi Långstrump senilsnöret runt halsen....bäst att lyda för då går det fortare att ta sig iväg :)

Även blöja på huvudet är en av böjelserna hon har. Dagen till ära satte hon även på sig diademet ovanpå och det var finast att ha barn överkropp också. Kanske att hon kände att hon ville ha någon sorts hjälm när hon körde sin BobyCar inne för det var det hon gjorde sedan.


Leklandet i Hradec Kralove

I dag var vi på leklandet med Axel och Nils med familj. Ett toppen lekland med massa kul att göra.
Papporna som barnen verkade tycka att det var lika kul och det fanns till och med läskiga rutschkanor för papporna också :)


Leia stor tjej och åker åker själv. Landar på ryggen i mattan funderar i 2 sekunder om det gjorde ont men bestämde sig för att det var kul och började kapskrattta och sedan upp igen och åka mer. 


Leia och Lars har klarat stora lekbanan och finalen är denna rutschkana. De flög i hoppen och ser lite rädda ut båda två men väl nere vid botten skrattade de gott och Leia ville upp igen. Bara för pappa Lars att hänga på. Jag tror ungen blir lika galen som sin far och inte blir rädd för något....kul säger jag...

Vi käkade lunch där inne allihopa och det tog sin lilla tid att få maten. Men gör de allt från början så som knådar pizzadegen och steker kycklingen efter varje beställning så tar det tid. Nu har vi lärt oss att vill vi ha mat vid 12 så är det bäst att beställa vid 11. Men maten var helt klart OK och billig. Det finns ju som vanligt även öl att dricka men det var ingen av papporna som tog det idag??? Hm


DYRT...men inte för oss ;)

Morfar råkade slänga ur sig att han funderade på att köpa snöskoter. Det har Leia nappat på så nu blir det dyrt för morfar och mormor.
Inte nog med att hon säger Offa Nö utan hon övar sig även i att säga Offa köpa snöskoter.
Sedan frågade mostra om morfar och mormor inte skulle köpa en fyrhjuling till henne och då nickade hon belåtet och sa JA!
Tur ungen inte direkt fattar vad som menas med allt detta (hoppas vi i allafall), fast visserligen så drabbar det inte mig och Lars.
Glöm inte att göra fädigt leklandet morfar och mormor säger Leia, till sommaren kommer jag och förväntar mig att allt är klart och jag kan inviga det med påmpa och ståt. Önskelistan på tilltugget kommer senare när jag vet exakt vad jag vill äta till invigningen ;)
Tänk vad barn lär sig saker ;)

Nu tillbaka till skurhinken innan det blir kvällen


Det fungerade

Det trådlösa batteriet fungerade fint och jag och Leia tog oss fram och tillbaka till affären idag.

OK, Lars satte in det igår kväll medans jag fick dra omkring på Leia som satt i pulka och ropade ÅÅÅÅÅHHH och ville ha massa fart. Bredsladd på trottoaren hann vi med ett antal gånger.
Vi gjorde även en liten snögubbe och en snölykta. Men tro inte att jag fick gå in med henne, hon vägrade som vanligt men klockan var strax efter 18 så det var hög tid att dra in ungen ändå ;)

I morgon ska jag och Leia äntligen ta oss till posten och posta lite och även hinna med att helgstäda.
Lördagen bjuder på det nya leklandet i Hradec Kralové under förmiddagen och säkert en bit in på eftermiddagen.
Söndagen bjuder på semlor, eller ja, chefen med familj gör det i allafall ;)

Så ser vår helg ut

Sitter och tittar på lyxfällan och som alltid blir jag förundrad över hur människor tänker. Denna människa visste inte vad ränta var förrän hennes pappa tog upp det med henne. Det är ju synd om människorna men de måste väl ha något bakom pannbenet också kan man tycka.
Det är hemskt att det finns ställen där man kan få pengar lättvindigt genom sms eller ett kort telefonsamtal. För att hjälpa alla som inte har pengar eller råd med saker är det kanske inte det rätta sättet att låna ut snabba pengar med skyhög ränta. På TV går en reklam där man lätt kan få lån om man inte får låna genom banken, men får man inte låna genom banken så finns det kanske en anledning till det.
Men det är kanske genom detta sätt som jag ska bli miljonär. Jag ska helt enkelt börja låna ut pengar med skyhög ränta. Måste bara starta mitt egna bolag och sedan gotta mig i andras fördärv. Det måste ju kännas härligt att tjäna pengar på det sättet.
Jag gillar också att handla men jag skulle aldrig i livet handla saker om jag inte hade pengar till det. Har jag inte pengar så kan jag ju inte handla. Man måste faktiskt handla efter sin plånbok och inte handla efter vad andra handlar som många verkar göra.


Undrar när han jag bor med tänker komma hem idag? Det var någon tillställning på jobbet så han är sen hem. Ibland känns det som att han aldrig är hemma utan bara jobbar och jobbar. Men det är nog mest så just nu för att jag känner att jag inte orkar hitta på så mycket så dagarna går lite långsamt.
Men till veckan drar han iväg på skidresa så då får jag se till att ha dagarna fulla med aktiviteter så att det inte blir långsamt för mig och Leia.


Snöstorm och barnvagn....?

Det fungerar faktiskt riktigt bra. Vagnen flyger ovanpå snön och det är mest jag som är långsam. Men när den 4-hjulsdrivna inte fungerar så fick vi ta den 3-hjulsdrivna istället.
I ett hörn när vi passerar över vägen står det alltid ett gäng med alkisar/knarkisar och pratar och polar sig. Idag stirrade den ena så himla mycket på mig när jag passerade efter att jag lämnat Leia. Jag mitt lilla nöt stirrar tillbaka och säger rätt så högt VAD GLOR DU PÅ! Tur att han inte kan svenska men han såg inte gladare ut efter att jag sagt det.....jaja, vi kanske blir bättre polare när jag ska passera honom 2 gånger snar igen när jag ska hämta Leia.

Batteriet till bilen blev beställt igår och förut vid 13 tiden knackade det på dörren och batteriet flyttade in. Snabbt och enkelt :)  Nu ska det bara in i bilen...eller är det trådlöst....kanske skulle prova...

Leia har så torr hud så i natt var hon jätteledsen och ville inte sova på en timme. Hon kliade sig och kliade sig men tillslut efter ytterligare lite mer salva på kroppen så somnade hon. Idag ska vi äntligen köpa en luftfuktare så får vi se om det blir lite skillnad. Det är inte så gott att vädra och fin in ny luft inne eftersom det luktar så mycket kol ute så vi har hängt blöta handdukar på elementen men det räcker inte. Får se om detta, tillsammans med fet salva, gör att hon bli bättre i huden.
Hon vaknade redan halv 7 idag och ville mysa så det var bara att gå upp. Men hela morgonen gick hon med tutten i munnen och ena kanten av snutten under näsan så hon var nog rätt så trött tror jag. Ska bli spännande att höra hur det har gått på förskolan i dag.

Gröt är tydligen inte aktuellt längre på kvällen, 2 dagar i rad med strejk vad gäller den biten. Så igår blev det flingor och youghurt istället och det var tydligen OK. Då får vi väl köra på det ett tag då. Är ungen nöjd är föräldrarna nöjda.

Nopp, nu blir det till att skotta lite snö så att jag tar mig ut.


Alla stjärtans dag

Eller alla hjärtans dag. Leia har en liten stjärt dag där hon hela eftermiddagen hemma i huset har gått med en hand i baken. Hon är ju lite lätt torr i pälsen och det verkar har spridit sig till rumpan. Så på med en massa smörja där med då.

Leia var ju såklart tvungen att få present denna dag. Hon stampade otåligt när hon skulle öppna sina paket. I den ena låg det en liten plast hund som hon kan ha i sin blivande bondgård och i det andra paketet låg det en varukorg med lite diverse varor att ha i köket. Hon var helt salig och gick omkring med korgen och pratade och plockade med sakerna, gick fram till kassapparaten och verkade betala för hela kalaset :) Hunden den mest hoppade högljutt på bordet eller på datorn, gärna så att pappa skulle se och höra. Men pappa stod på sig denna gången och struntade i det och då tröttnade lilla damen rätt så snabbt. Ingen reaktion = inget skoj.

Pappan i familjen fick lite smått och gott från Sephora och jag fick en superfin blomma som står så fint på skänken i köket.


Härmapa

I går tvättade Leia sina solglasögon innan hon satte dem på sig.
Hon gjorde imma på dem med hjälp av sin andedräckt och sedan putsade hon dem mot sin tröja och satte dem på sig.
Tror hon har sett mig gjort så några gången.....tydligen så är ungen uppmärksam :)


I dag har vi sjungit HELA dagen (tack mamma och pappa för de 3 böckerna...Leia älskar dem tydligen) så nu är min röst lite seg och jag har ont i halsen.

NEJ är favorit ordet och hon säger det ständigt. När vi skulle gå nerför trappan så ska hon gå själv och hålla hand och idag var det NEJ när jag försökte ta ett trappsteg före ner. Det var tydligen så att lilla damen skulle gå först och jag sedan, då blev det bra och hon log så där stolt.


Bilder från förskolan. Hoppas att bilderna syns nu då....?

Med räkningen varje månad så mailar de även med lite bilder. Jag som har längtat efter de här första bilderna på Leia och hennes tid på förskolan och idag kom de :)
Leia ute i trädgården på förskolan. De tog med sig snögubben upp till altanen så att barnen kunde se den även inifrån sedan men efter någon timme var det bara en liten snöhög kvar av snögubben.

Leia älskar förskolans fika, som tur är så får hon inget socker som de andra barnen får i form av chokladpuffar och chokladdryck eller kallt te med honung i.
Bokbeställning, fredagsmys, ingen sömn och "NÖ" :)

Ska lägga in bokbeställningar.
Här ska beställas likadana böcker som Leia har, det måste vara lika mellan syskonen :)
Det händer ju mycket för de små liven och det måste ju skrivas ner.

Jag skriver på datorn först om allt möjligt och sedan är det bara att överföra till böckerna som Leia har.
Det fungerar jättebra för det är bara att ordbajsa ner allt som händer som kanske inte skulle ha blivit skrivet i böckerna.  Datorn är alltid med och det är lätt att skriva ner några snabba rader i dokumentet.I morgon kommer Zuzanna och Stela hit på förmiddagen och eftermiddagen/kvällen ska vi tillbringa hos Leias favorit Akka och hans föräldrar såklart. Dagen i morgon kommer nog gå fort och tyvärr även helgen, det brukar ju vara så.

Leia har inte sovit middag idag....först bajsade hon, sedan var det inte bra att ha strumpbyxor i sängen utan hon blev hysterisk när hon inte fick dem av sig, sedan skulle 2 katter och hunden med i sängen och efter en stund var det gallskrik och då hade Leia fastnat med armen utanför spjälorna och satt fast mot väggen. Då gav jag upp att försöka få henne att sova för klockan började bli för mycket för att sova middag. Men nu ligger hon uppe och myser med pappa efter att vi har varit ute och åkt pulka i trädgården och skottat snö (det har äntligen kommit lite snö idag).

Leia har tittat ut och sagt NÖ hela dagen. Hon älskar att vara ute även om det är massa massa minus så vägrar hon att gå in. Igår fick vi vara ute 1,5 timme efter att jag hämtade henne på förskolan och tillslut frös jag så då fick jag dra in henne :)

Nu får jag fixa lite välling till lilla skruttan som ligger och myser upp.

Hejsvejs
 


Här får man inte skämmas...

Besöket hos doktorn gick bra.
Det började lite konstigt bara.

Jag blev inropad från min "hytt" och i mellangången mötte jag en hel familj. Behöver jag påminna er om att man lämnar hytten utan något på sig vad gäller underdelar....
De jag mötte var en mamma, pappa och en son på sisådär 12 år. Men det var bara att passera dem i tröja (lång sådan dagen till ära som tur var). I ögonvrån såg jag hur sonen stirrade hela tiden tills mamman stängde dörren, jag hade lite svårt att hålla mig för skratt för det kändes så himla dumt. Men som sagt här i Tjeckien får man inte skämmas för något så det var bara att låtsas som att detta hörde till det vardagliga (?).

Sedan ska jag till sjukhuset och göra något.....inte vet jag vad men hoppas att det är sista anhalten av alla besök och undersökningar. Både jag och bäbisen är välundersökta innan allt är klart. Men som vanligt kommer jag behöva be någon ringa åt mig och boka tid på sjukhuset, lite svårt med språket särskilt när jag inte vet vad jag ska säga att jag ska dit och göra...Men jag har ett nummer och tre bokstäver (som betyder något) som kan hjälpa på traven.

Men en sak fattade jag ialla fall. Jag ska gå från sjukhuset och till gyn på samma dag. Hur fattade jag det då? Jo, frun till gyn-gubben sa Nemocnice och så gjorde hon en promenad med sina fingrar och så pekade hon på gynstället. Aha, först sjukhuset och sedan gyn alltså. Så det är nog något jag ska ha med från sjukhuset till gyn....spännande spännande!

Fortsättning följer får jag väl säga ;)


Lars är i vanlig ordning inte hemma utan är på Birdie och jobbar. De skulle käka vid 15 tiden när jag körde dit dem. Men när jag ringde vid 19 tiden hade de inte börjat käka än, de pratade fortfarande bara.....undrar om det är en kvinna med eller om de skulle behöva ha med en för att få lite fart på det hela ;)
Han lär inte komma hem hungrig men däremot kommer han stinka av vitlök så jag funderar på att bädda åt honom i TV-rummet uppe....det är inte så mysigt att sova bredvid en vitlök som snarkar ska ni veta ;)

Jag får väl helt enkelt springa ut till bilen själv och fylla på med kylarvätska (tror jag att det varnade för) och hälla det en en behållare som ser ut att ha lite med vätska i sig. Men vilken tur då att jag redan vet vilken behållare det är, det du pappa! Däremot har jag ett problem, jag vet inte vart vätskan befinner sig i garaget...


Sopa vid övergångsställe

Det ni, det gör de här när det kommer lite snö. Vid rödljusen höll de på att sopa övergångsstället och sedan grusade de. Det är ordning och reda här. Så länge det är lite snö ialla fall :)

Leia blev glad när hon kom upp idag för det var NÖ ute. Och sedan blev hon ännu gladare när hon kom till förskolan. Lite paff blev hon även där när en äldre tjej försökte mata henne med en chokladpuff som de gärna äter som snacks i detta landet, men duktiga Leia spottade ut det. Sedan blev hon glad när Axel kom och ville byta blöja på henne (?) men i själva verket ville han nog följa med hem för han visste att han ska få pannkaka hos Leia idag...gullunge där :)

Ska till doktorn i eftermiddag, det kommer bli spännande :)

Fick en rolig kommentar i lördags på leklandet. Oj, är det bara 7 veckor kvar, jag som trodde att du var i 4e månaden. Helt plötsligt så kände jag att mina krämpor liksom bara försvann för ett tag ;)   Men sedan funderade jag på om hon inte bara ville vara snäll....äh, jag kör hellre på det första :)


Nu blir det förberedelse inför pannkaksgrädderiet i eftermiddag.


Cykelkärra eller inte?

Vi funderar på att köpa cykelkärra, dubbel såklart. Det blir väl bra mamma och pappa (TACK!)? Då kan vi göra många pub/cykelturer när ni kommer nästa gång.

http://www.chariot.eu/modelle/

Med den här kan jag cykla överallt (nästan) och sedan kan jag sätta Lars på löpningen :)Vill ha räkningen NU!

Det är inte alla gånger man vill få en räkning att betala! Men detta är en räkning som man med glädje vill ha. Med förskolans räkning följer nämnligen bilder och nu väntar jag med spänning på den första räkningen på mailen med bilder.


Världens bästa

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA FÖRÄLDRAR, MEN DET HAR NI SÄKERT FÖRSTÅTT REDAN :)

Puss och kram på er mamma och pappa

Leia hälsar att hon har världens bästa mormor och morfar också


Saknad

I går fick Leia äntligen se sin pappa på skypen och det gjorde susen när hon skulle sova. Det var inga problem alls att lägga sig. Men vid 5 tiden i morse var det en liten tjej som ropade i sin säng efter pappa. Sedan var det bara att ta med sig lilla damen in till min säng och där somnade hon gått. Men inte jag. Det är inte lätt att ligga bredvid någon som är som en virvelvind i sängen med fötterna mer än gärna på sin egen kudde....snarkar som en hel karl innan hon riktigt somnar....ska ligga på min kudde och då gärna på hela kudden med sitt ansikte i mitt ansikte eller med sitt ansikte mot min hals....

Vi täntke ju hinna mata änderna idag. Men med -16 grader så känns det liksom inte så lockande....men jag håller på att värma upp bilen ialla fall om det är så att vi får för oss att dra iväg. Vi ska ialla fall ragga efter den där grillade kycklingen nu på förmiddagen.

Nu blir det massa te så att jag vaknar till liv. Leia är det redan full fart på så det gäller att hänga med i tempot ;)


Alfons magsjuk???

Så måste vara fallet idag. För så mycket som Alfons Åberg har fått byta blöja nu på eftermiddagen så måste det vara fel i magen på honom. Men nu sover han tydligen i dockvagnen för Leia visar med ljud och finger mot munnen att vi ska vara tysta och så bäddar hon ner honom i vagnen och drar runt på honom i huset.
Mellan varven hinner Leia även laga lite mat och diska i sitt kök.

Vi drog till Albert för att köpa kyckling efter förskolan men det fanns inte en grillad kyckling.....får se om det finns i morgon istället då. Men vi kunde ju se på de fina fiskarna (Karp) som de har i akvarium på affären och det var ju kul tydligen....de är ju så fina och ser så aptitliga ut där de simmar runt...
Ut kom vi med kycklingpålägg och tuggummi...alltid något.

I morgon blir det till att fixa lite hemma, åka till Albert igen för att ragga grillad kyckling, äta mat, sova middag, ner på stan för att handla lite smått och gott, kanske att vi även hinner med leklandet en sväng och sedan hoppas vi att vi kan möta upp pappa L som kommer hem.
Ska även försöka klämma in lite matande av änder innan dagen har tagit slut. Vi får höra med Malin och Axel om de vill möta upp oss...de stackarna har legat magsjuka så de vill nog ut och rasta sig lite tror jag.

På vägen till Albert hade de krockat, vilken skräll, så det tog lite tid att ta sig fram. Krockande bilar och ambulanser är vanliga här. Jämför det med att släppa över folk vid övergångsställen i Sverige, ungefär så ofta hör eller ser du en ambulans som kommer i full fart.


Kort i brevlådan :)

Det är faktiskt något av det bästa när vi bor här. Att det (tyvärr sällan...) dimper ner kort och brev i brevlådan. Det är så himla mysigt. I julas kom det såklart kort i brevlådan men då var vi tyvärr inte hemma och kunde med glädje springa till brevlådan varje dag och titta. Men idag låg det ett fint rött kuvert i lådan. Jag hade inte ens tid att få upp nycklarna ur fickan utan trängde ner mina fingrar mellan springan i lådan och fiskade upp kortet.
 TACK MONICA OCH BO för det fina kortet, längtar att få visa det för Lars när han kommer tillbaka hit från Sverige igen. Leia får se det när hon kommer hem från förskolan. Tror hon kommer gilla nallen på kortet starkt så det gäller att jag är med i svängarna innan lilla damen har lagt det på ett för bra ställe ;)


Där igen...

Nu är vi där igen när Leia efter några dagar utan sin pappa börjar sova dåligt på nätterna. Hoppas bara att det var denna natten och att nästa natt blir bättre.
Hon är ialla fall på förskolan nu och jag hoppas att det kommer gå bra.
Hon är som en helt annan liten person på eftermiddagarna när hon har varit på förskolan under dagen. En unge som strålar och springer runt inne och bara skrattar, hur skönt som helst.

Det jobbiga är att hon även idag gärna ville tillbaka till min famn när jag lämnade henne. Men det är ju bara att säga hejdå och gå. Det är ju inge märkvärdigt, det blir ju bara värre om jag skulle ta henne i min famn igen och på det sättet kanske göra henne osäker. Det är ju inge farligt med förskolan och det är ju viktigt att inte säga att det kommer gå så bra idag. Då kan de tydligen börja fundera över om det inte skulle vara bra just idag!

Nu blir det en tekopp och läsning i soffan. Kanske en liten blund också....


RSS 2.0