Ingen Axel idag :(

Idag när vi parkerade bilen utanför förskolan var Leia som vanligt hur glad som helst.
Innanför dörren hördes rop på Leia.
Men en skeptisk Leia var sig inte riktigt lik när vi stod i hallen och inte heller när vi kom in i själva lokalen.
Varför då? Det fanns ingen Axel på förskolan som det alltid har gjort de andra gångerna som Leia har kommit dit. Det måste ha varit det som gjorde att hon gärna ville komma tillbaka till mig. Men det var inga ledsna miner utan hon såg mest fundersam ut.
Dagen hade som vanligt gått bra och Leia och den lilla killen (de 2 yngsta på förskolan) hade som vanligt sovit kortast tid och fick då egentid nere i lekrummet innan de större barnen vaknade. De hade stått och tittat och pratat med katten som de matar utanför glasdörrarna.
När jag hämtade Leia satt hon och käkade smörgås, äpple och mandarin. Hon lade äpplebitarna i haklappen tog tallriken och gav den till mig och sa -schlut! och pekade sedan på bordet där hon visste att det fanns mer och sa -mera!   Missade hon totalt att jag stod bredvid när hon lade ner äpplebitarna i haklappen eller???? :)

Den engelsktalande fröken var väldigt intresserad av vår vagn när jag ställde den på förskolan för ett tag sedan och idag fick jag förklaring till det. Hon ska ha barn nr.2 så det var ju inte så konstigt då :) 
Synd bara att hon inte kommer jobba kvar. Hoppas ändå att hon kommer vara där så mycket som möjligt innan hon slutar. Men chefen-fröken är lika bra hon, det är bara lite svårare att prata med henne eftersom hon kan väldigt lite engelska och har svårt att förstå vad man menar. Men hon försöker ialla fall och det är det bästa.
Tydligen ska hennes dotter komma hem från USA snart och ska då hjälpa till. Är hon lika underbar som sin mamma så kommer det bli hur bra som helst.

Efter förskolan idag åkte (jepp, var tvungen att ta bilen....försökte gå igår men fick vända...) jag och Leia ner till älven för att mata änderna. Det var populärt så nu får det bli många turer dit efter förskolan. Måste bara fixa lite bröd att ge dem. Scones får följa med på torsdag eftermiddag och möta sitt öde i älven bland änderna.  Även kameran ska jag försöka rasta lite samtidigt.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bra bok innan ögonlocken trillar igen.


Dagens ord

Det bara bubblar ord ur munnen på lilla damen. Helt plötsligt så säger hon ord som hon aldrig har sagt tidigare, ibland är det inte så tydliga ord men rätt så många ord börjar bli tydliga. Sedan vet jag ju inte om det kommer ett och annat tjeckiskt ord....men jag ska börja göra mig en ordlista på ord som hon kanske lär sig på förskolan så att jag kan hänga med i svängarna lite.
Lars sa -prosím och Leia svarade - díky. Jag tror att de kör hårt med artighetsfraser på förskolan, bra det.

Hursom, idag vid matbordet kom dagens bästa tydliga ord. Pappa satt och drack ur en flaska (det är inte så illa....) och Leia säger - Pappa dricka. Pappa fyller då i - Ja, pappa dricker öl. Leia svarar då - ÖL. Klart och tydligt säger hon det. Så nu är det bara för mig att fortsätta göra meningar av detta. Kan bli kul i slutändan ;)  Lars försökte även få henne att säga Pivo men ÖL var lättare att säga så vi kör på det.

Middagen idag blev inställd. Axel har "spyarn", Troligen kommer den från förskolan.....tur att Leia inte ska dit förrän tisdag, då har förhoppningsvis bacilluskerna försvunnit. Annars går det ju inte att stoppa ändå.


Dagens shopping blev en dammsugare. Lilla och stora L åkte och köpte en. Så nu mamma och pappa slänger vi ut den vi tog från er som ni skulle slänga först. Det var nämnligen så här att vi skulle flytta till en lägenhet och hade då ingen dammsugare. Mamma och pappa hade köpt sig en KIRBY och skulle slänga sin MIELE men då tog vi den för att kunna dammsuga det allra första i lägenheten. Men sedan har den blivit kvar....Den suger bra men med sådär 15 år på nacken så slutade kontaktrullen att fungera, hjulen snurrar inte riktigt som de ska, slangen är tejpad och likaså skaftet. Men nu ryker den och in flyttar en Electrolux istället.


Bakar och bjuder sedan på fikaLeia "bakar" banankaka


 
Leia talade om för sin pappa att han skulle sitta där och sedan att Leia skulle sitta där och sedan bjöd hon på fika. Det gör hon gärna några gånger per dag i sin lilla låtsasvärld :)


Lars och Leia var och handlade förut och på affären mötte de en arbetskamrat till Lars. Han sa då -Har du hand om henne fortfarande????    Det är nog inte så vanligt att papporna har hand om sina barn här tydligen...
Sedan i garaget så sa L till lilla L att hon var tvungen att hålla handen för det var farligt här med alla bilar som kör fort (typ 50km i ett garage är ju normal i Tjeckien...!?), men då blev lilla damen arg och skulle minsann inte göra det. Då tog L upp lilla L på armen och fick sig då en rejäl örfil så det är rött på kinden. I Tjeckien är det OK att snärta till sina barn men vi bryter den trenden och låter våra barn snärta till sina föräldrar istället. Tjeckerna måste undra hur vi kan låta bli att slå tillbaka när de ser oss....OK, det händer inte så ofta att vi får örfilar av lilla L men när hon blir arg och vifftar vilt med armarna då gäller det att ta skydd. Undrar vem hon ärvt humöret av???

Nu ska vi myscha som Leia säger och sedan ska här sovas för den lilla. I morgon väntas middag hos ett par svennar, helt OK att bli bortbjuden på mat tycker jag.


Gissa pinket....

Det heter ju gissa bajset på SVT men här i Tjeckien kan man säga gissa kisset istället.
Var på diabeteskoll idag i 2 timmar medans Leia var med L på jobbet. Först ett stick i fingret, sedan äcklig socker och vatten-blaj. Vänta en timme, pinka i en glasstrut, stick i fingret, vänta i en timme. Kissa i glasstrut och det sista sticket i fingret. Herregud säger jag bara. Och jag som älskar att vänta och vänta. Det slutade med att jag la mig i korridoren på en bänk och läste och folk som passerade nästan stannade och undrade vad jag höll på med. Men de kan ju själva försöka att sitta stilla i 2 timmar utan att ha käkat frukost....inte det lättaste direkt.
Nåväl, tillbaka till det här med gissa pinket. Man skulle pinka i en glasstrut av plast inne på toaletten. Så långt låter det ju helt normalt. Men till saken hör att denna underbara toalett var utanför receptionen och receptionen är som en mindre toalett. När jag skulle gå ut med min pinkstrut så var jag förstås inte ensam i receptionne utan det var kö. När jag väl orkade pressa mig ut från toaletten så ställde jag mig snällt i kön med mitt pink. Men som tur var så fick jag gå före och lämna in det.....TACK!
Andra pinkomgången var det inte en människa i receptionen utan jag kunde känna mig "säker"-

Här i Tjeckien är det inte lika känsligt med att man ska vara "privat" utan här visar man saker för andra. Pinkar man inte öppet i det fria herr som fru så visar man pinket i kön hos doktorn. Eller så kör man en sorts "in-ut" (för er som sett Snowroller med Stig-Helmer vet vad jag pratar om) hos gynekologen. Där försvinner man bakom ett av flera skynken och får ta av sig på underkroppen (har man inte en lång top så är det lite mer pinsamt att strutta iväg till gynekologen....) och sedan är det inslussning in till doktorn. Till detta hör att om jag kunde förstå tjeckiska så hade jag hört allas funderingar/problem med härligheten när jag är på mina undersökningar.


Vy från bänken där jag låg och läste i två timmar idag.
Visst ser det nytt och fräsigt ut. Massa dörrar som är märkta med nummer så det är ju tydligt och enkelt ialla fall.


Jag har jobbat...

Hej

Idag gick jag upp strax innan 7. Käkade frukost och satte mig i bilen, släppte av mamma hos doktorn och sedan åkte jag i cirka en timme innan jag var framme på pappas jobb. Jag hade med mig dockvagnen och lite andra leksaker men jag ville heller hjälpa pappa med hans jobb-saker. Så jag bar lite datakablar och annat det första jag gjorde. Sedan skulle vi ju kolla lite saker i hangaren så vi tog bilen dit. Eftersom jag är en stor tjej och jobbar så satt jag såklart i framsätet utan barnstol. Jag krävde även att pappa skulle sätta på ompa ompa så att jag kunde digga påvägen mot hangaren. Jag älskar ap-låten och ska alltid lyssna på den när jag åker bilen. Och till er som kanske undrar hur jag kunde få sitta fram utan stol påvägen till hangaren - pappa kan bara köra i snigelfart dit för det är som sagt inne på området och det är väldigt få (typ ingen, men det var för kallt för oss att cykla eller gå dit tyckte pappa) som kör bil där och sedan är sträckan så kort så att ompa låten inte hinner spelas klart, så nu behöver ni inte oroa er för det.

Jaja, väl inne i hangaren så kollade jag läget lite på planen som stod inne. Jag fann även skåpet med huvudströmbrytaren men pappa tyckte inte att det var en bra idé att utforska just den delen.....
Jag var även i förrådet och snackade lite med killarna och tjejerna där, eftersom jag går i en tjeckisk-förskola kan jag ju lite tjeckiska redan (?) så vi hade bra samtal.

Nåväl, efter en hård arbetsdag var det dags att åka hem efter lunch och jag somnade gott i min barnstol i baksätet.

Undrar vad pappa ger mig som tack för all hjälp han fått av mig idag. Som sagt var så har jag ju min pappa lindad runt mitt finger så jag ska nog se till så att jag får det jag vill ha. Han har liksom lite svårt att säga NEJ till mig :)

Massa kramar från Leia


Någon som vet?

Leia har börjat med att när hon blir arg och frustrerad så ska hon bita i saker eller skalla (!?) saker. Igår slängde hon sig mot golvet och slog då i tänderna precis som när hon slog ut en flisa ur ena framtanden för ett tag sedan.

Brukar de göra så här små barn eller??? Någon som har erfarenhet eller kunskap om det?????

Kul fas tycker vi och hoppas att den snart går över. Vore bra om den kunde göra det tills mars ialla fall.....


Diabetestest

Imorgon blir det första delen av två i diabetestesten. Inte för att jag har diabetes men det ska tydligen göras.
Så i morgon är det förberedande tester (?) och på fredag ska jag vara där halv 8 och två timmar frammåt utan att käka något.....KUL!

Eftersom förskolan inte öppnar förrän vid 8 så får Leia följa med sin pappa på jobbet för jag tror inte att hon har orken att sitta stilla i två timmar på ett sjukhus. Herregud, hur ska jag klara av det?

Hoppas nu att det inte blir fler ställen att besöka förutom hos själva doktorn då. Börjar bli lite trött på att hatta fram och tillbaka och dessutom inte förstå vad de säger till mig. Jag försökte ringa och boka en tid för detta test men ingen ville prata engelska med mig så Lars fick be en arbetskamrat ringa. Vilken tur att vi har den möjligheten ialla fall.


Leia är nu lämnar på förskolan och överlycklig. Om hon hade klarat av det hade hon hoppat ur bilstolen själv utan att ta av sig bältet. När vi parkerade utanför förskolan var det en tjej som var väldigt ivrig att få komma in. Sedan är det service från första stund. En i personalen (det är två personal) tog Leia och tog av henne kläderna, då passade jag på att ta av mig mina egna skor och smita upp med Leia väska till hennes hylla. Satte maten där för en kort stund och när jag vänder mig tillbaka har den andra personalen tagit maten och satt in det i kylen samtidigt som hon har tagit med sig Leias tofflor och sedan satt dem på Leia. Sedan var det full fart på lilla damen och det var som vanligt lite svårt att säga hejdå, men jag gjorde det och Leia tittade ialla fall på mig :)
I morgon släpper jag av Leia vid ytterdörren, ringer på och sätter mig i bilen och vinkar därifrån när dörren öppnas ;)


Detektiven Malin har funnit ett badhus i Kolin som ska utforskas av min lilla familj när pappan i familjen kommer tillbaka från sin Sverige-kurs. Det kommer Leia att älska och även hennes pappa. Själv ska jag sitta i en stol och titta på när de två galningarna gör undervattensövningar och annat hyss i vattnet.


http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=cs&u=http://www.vodnisvetkolin.cz/Aquapark/Sluzby/Vodnicek-plavani-deti.aspx&ei=zvsbT_IN04riBOOetKgD&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&sqi=2&ved=0CC0Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.vodnisvetkolin.cz/Aquapark/Sluzby/Vodnicek-plavani-deti.aspx%26hl%3Dsv%26biw%3D1311%26bih%3D627%26prmd%3Dimvns


Hjälp, familjen Skagerlund!

JAG HITTAR INTE DENNA SABLANS KATTEN

HJÄLP MIG NU!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puss på er

TACK FÖR HJÄLPEN, NU HAR JAG MASSOR AV ROLIGA SAKER OCH EN HEL DEL RITPROGRAM OCKSÅ.


sjukstuga

Jag är däckad i feber och halsont och Leia verkar inte helt kry hon heller. Just nu sover hon lunch och har gjort det i 3 timmar snart. Stackars lilla damen. Hoppas bara att vi hinner tillfriskna innan söndag och nästa vecka. Vi är nämligen ensamma då stora L drar till Sverige för kurs. Jag tycker det är jättekul att han drar iväg till ett annat land just nu, bra tajmat säger jag bara....tur är väl att han om några veckor "bara" drar till fjälls också.....jaja, jag är inte bitter :)


Skidor och banankaka

Idag är en seg dag men den ska piggas upp med skidor och banankaka :)
Förskola

Som jag tänkte så var det en helt överlycklig tjej som satte sin fot innanför förskolans väggar.
Kanske inte så konstigt med tanke på att redan innan dörren öppnades hördes Leias egna lilla fanclub.
LEIA LEIA LEIA, låt det innan dörren öppnades och inte blev det mindre rop när de fick se henne. 3 killar, stod inne och ropade Leia och Leia log sitt finaste leende och såg himla nöjd ut.
Av med ytterkläderna och upp för trappan, på med tofflorna och sedan hoppade Leia av förtjusning och ville bara springa in i förskolelokalen.

Denna gången tittade hon efter mig när jag sa hejdå och det kändes lite bättre då att gå därifrån.
Idag bestämde jag mig för att jag ska hämta henne vid 15 tiden så att hon får leka lite innan jag kommer.

Så vad gör jag då, inte en aning. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för när Leia inte är här hemma. Tvättar och städar gör jag ju såklart. Till veckan ska jag nog börja att sy på vimplarna till Leias rum. Det tyget har legat i garderoben hur länge som helst men jag har inte haft tid att börja med det. Lite foton ska framkallas också och så ska jag börja göra album äntligen. Men denna veckan tar jag det bara lugnt och njuter av att det är rätt så långtråkigt att vara hemma helt själv.


IGNORERAD TOTALT

Jepp, det var jag så fort dörren till förskolan öppnades och Leia såg sin fröken (för första gången!) och Axel.
Leia visade direkt att hon ville gå vidare in i lokalen med fröken som även fick ta av kläderna och sätta på tofflorna på lilla damen.
Väl inne på förskolan var jag helt glömd och efter lite info prat bestämde jag mig för att det bara kändes dumt att stanna kvar. Leia tog ju för sig av äpple och leksaker och lekte med de andra barnen direkt utan en tanke på mig.  Så 10 minuter stannade jag sedan drog jag. Försökte säga hejdå till lilla damen men blev faktiskt bortknuffad av henne (!).

Vid maten hade hon käkat själv, vilket de inte trodde att hon kunde och sedan hade lilla damen i vanlig ordning gjort soppa av sin mat med hjälp av vattnet. Men hon hade käkat upp nästan allt ändå :)

När jag väl hämtade henne så sov hon. Men de gick upp och hämtade henne och då satt hon tydligen i sängen och log, klarvaken. Nämnas bör att hon även somnade i samma rum som andra barn utan att det blev problem. När hon kom ner till mig på nedervåningen så brydde hon sig inte så mycket om mig mer än att notera att jag satt på golvet, men leksakerna var roligare än mamman tydligen....

Jag är grymt imponerad av henne. Fröknarna sa att hon var väldigt lättvindig och att de inte trodde att det skulle gå så bra med tanke på att vi aldrig hade lämnat henne till främlingar förut. Men som sagt så brydde hon sig inte.
 
Nåväl, jag fick ialla fall med henne hem utan några protester och det är jag glad för. Men så hade hon ju inte kommit igång att leka ordentligt heller.

Imorgon blir det till att gå tillbaka till förskolan och det ska bli kul att se hur hon reagerar då. Säkert med ännu mer förtjusning.Leia påväg till förskolan första dagen


 


Snart dags....

...för lilla damen att börja förskolan. I morgon smäller det och jag lämnar henne vid 9.30 tiden och hämtar henne strax innan 15. Första dagen och jag ska bara lämna henne. Jag hoppas att det kommer gå bra.
Visst är det bra med lite inskolning kanske men jag kan tycka att när det ska ta veckor med en inskolning så blir det nästan till att dra ut på plågan för många barn. Jag tror att jag gillar den där 3 dagars inskolningen bäst, men det är klart att den inte passar alla barn. Men varför inte göra det som är bäst för varje barn? Endel kanske inte ens behöver inskolning utan kan börja direkt. Jag hoppas nu att Leia är en sådan. Men jag provar att lämna och sedan så lovade de att ringa om hon är ledsen utan anledning och fråga efter mig.

Så här ser deras dag ut i morgon:
Gå ut på promenad i skogen strax efter 10
In och käka lunch vid 12
Sova en stund i mysiga sängar uppe på övervåningen
Leka en stund
Mellanmål vid 15 tiden, men då har jag redan hämtat Leia.

Jag hoppas att hon inte hinner tänka och längta för mycket under dagen. Men det vore ju uppskattat från min sida om hon blir glad när jag kommer för att hämta henne sedan. Tänk om hon inte vill följa med hem???? Då får hon helt enkelt inte gå till förskolan igen ;)

Väskan är packad och klar inför morgondagen och Leia säger JA när jag berättar att hon ska börja på förskolan i morgon och att Axel och Nils kommer vara där när hon kommer. Sedan är det en annan femma att hon säkert inte kopplar det riktigt som jag vill. Men jag har även sagt att lämnar henne där och hämtar henne sedan och det var också JA.
Ni kanske förstår av mitt babbel här att jag är lite nervös över att lämna henne själv. De enda som har haft Leia riktigt länge (?) är mamma och pappa och då handlade det om en dag bara. Jag som inte skulle bli så här när jag fick barn men det blev jag tydligen.....
Imorgon


http://www.biathlonnmnm.cz/cz/2012/


Det kommer bli så kul, bara vädret är OK


Leklandet utan mamman...

Jepp, stora L och lilla L drog till leklandet i stan utan mig. Och sedan fick jag ett sms om att lilla L var helt salig. Vad fasen gör jag hemma.....
Jag får väl hoppas på massa kort och massa filmsnuttar när de kommer tillbaka.

Fortsättningen på ommöbleringen resulterade i att Leias möbler drogs runt lite på hennes rum. Det blev bra och Leia var som vanligt nöjd över att få hjälpa till. Nackdelen är att hon har lärt sig att man kan flytta runt på saker hela tiden vilket gör att hennes möbler kan hamna i andra rum på övervåningen.....men hon är nöjd och stark när hon drar runt på sakerna :)
Möbleringen resulterade även i en glad och förvånad pappa när jag slängde ur mig att båda de små kanske kan dela sovrum framöver......bäst att de vänjer sig för vi vet ju inte hur det kommer se ut när vi drar hem till Sverige igen....men det är ett tag kvar tills vi gör det.

Julen åkte ut igår och gisses vad det blev tomt. Måste iväg och köpa lite nya blommor idag och kanske en och annan tulpanbukett.


Tisdag är dagen

Ok, nu ska lilla damen på allvar börja förskolan. Tisdag nästa vecka ska hon börja. Hjälp, hur ska jag klara mig utan henne på dagen. Kanske sitter i bilen utanför för att snabbt kunna gå tillbaka och ångra mig ;)
Skämt och sido så tror jag att hon kommer få det toppenbra där. Personalen har frågat om Leia på förskolan så de kommer nog ta bra hand om henne. Sedan har hon ju både Axel och Nils där som stöd och som hon känner igen.

Vägning igår
+5kg
+1350g

Jag och Leia var ute på promenad under förmiddagen. När jag tog fram våra kläder i hallen var det en dam som stack in till vardagsrummet igen och kom tillbaka med dockvagnen med katten i. De skulle tydligen med på promenaden. Promenaden gick sakta men Leia verkade njuta för fullt.
Vi mötte mannen i rullstol och Leia blev nog lite fundersam och släppte sin vagn och gick mot mig. Jag tror hon funderade vad det var för något som mannen satt i. Hon har inte reflekterat över honom förut för det har gått så fort när vi har passerat honom förut och bara hälsat lite snabbt. Men nu stannade ju han på andra sidan gatan och tittade på Leia och skrattade. Inte konstigt att han gjorde det för Leia ser verkligen inte över sin vagn utan hon ser mellan ryggstödet och suffletten och går med armarna helt uppsträckta för att nå handtaget :)


Inte bästa idén

Men nu har jag ialla fall möblerat om i vardagsrummet med hjälp av Leia som var överlycklig över att få dra möbler över rummet. När jag vilade försökte hon själv flytta soffbordet men struntade i det tillslut och satte sig istället och körde bil.

Nu skickar jag L & L till affären och själv sätter jag mig och pluggar lite engelsklitteratur.


Leia kysser tomtenLeia gav gammelfarmor Borghilds tomte en puss på munnen dagarna innan julen.
Hela klanen var hos farmor och klädde granen och käkade god mat och firade farmor på henne födelsedag. Gumman är en liten bit över 90 men bor hemma i stort hus med stor trädgård och klarar sig helt själv. Hon går och handlar det hon behöver på OK macken och dit är det kanske 2 km att gå fram och tillbaka. Undrar om jag blir lika pigg när jag är över 90???? Troligen inte eftersom det redan går utför med mig ;)

Vad tycker ni om frillan på lilla damen? Ungen såg OK ut i håret när vi kom men hårband och diadem åker av i en väldig fart och sedan ska det gärna kletas med mat i håret också. Vi har helt enkelt gett upp nu ;)


Magsjuka???

Här hemma har vi nog åkt på en släng av magsjuka tror jag.....Leia är lös och Lars klagar över magen han med. Jag känner inget än och jag hoppas att jag inte får det heller. Men ingen av oss har någon speciell matlust utan vi dricker mest. Vilken fest vi har va!

Tvättmaskinen går för högvarv och det är inte kläder vi tvättar för tillfället....vi kan väl säga som så att Leia tog ett bad efter sin middagslur idag.
Nappflaskor och nappar har kokat en bra stund och "hänger på tork".
Korsdrag har vi haft en stund för att vädra och fönstrena är öppna på övervåningen, hoppas bara att vi kommer ihåg dem i god tid innan vi ska sova för kvällen.

Mitt pluggande har gått sådär idag. Jag har en bok kvar att läsa och nästan en sida kvar att skriva. Men jag får vara nöjd ändå för när jag väl började skriva gick det rätt så bra tillslut. Det ska ju inte lämnas in förrän nästa söndag så jag har lite tid på mig.


Emma

Nu är vi emma som Leia säger.


Det var lite vind och vågor när båten gav sig ut på tisdagen. Det slog och bankade i båten så Leia sov inte så gott utan fick tillslut sova hos mig. Då sov inte jag gott istället. Det var ben och armar överallt och en liten höger hann hon ge mig också under natten. Men det var allt rätt så mysikt så cirka 3 timmars sömn var det nog värt. Eftersom båten var en timma sen i hamn så hann jag sova lite (20 minuter) efter frukost och även den första sträckan i bilen då Lars körde.

Gissa om vi fick lite bråttom av båten. Familjen Keller/Norbäck sprang mot bilen som stod näst längst fram och blockerade utfarten en aning för andra bilar. Hoppsan så det kan gå :) Vi som alltid brukar vara vid bilen i god tid, vad hände egentligen....

Körde i ett med ett lägre stop på McDonalds där Leia och Axel lekte och sedan blev det enbart korta blöj-stop. Vi lämnde båten 10.30, en timme senare på grund av blåsten, och var sedan hemma i Pardubice vid 20. Riktigt skönt. Vägen var superfin så det gick att köra i ett gott tempo. Lite regn och blåst stötte vi på men annars var det kanon. 
Leia sprang omkring hemma igår kväll en timme och skrattade och lekte med sina "gamla" leksaker hela tiden. Hon verkade vara riktigt nöjd över att vara hemma. När vi sa att vi snart var hemma frågade hon om Moffa många gånger. Sedan lade hon till Mommo och Momma och även mjau. Tillslut kom även frågan om Motta (mostra) och lella (Perra). Tur att hon inte blev ledsen över att de inte fanns hemma när vi väl öppnade dörren. Men hon frågade allt om Moffa nu på morgonen igen.

Nu blir det till att hänga lite mer tvätt och fortsätta plocka lite innan nästa skidlopp drar igång.

Hejsvejs


Hemfärd

Nu har vi spenderat ett antal dagar i Sverige och i morgon är det dags att dra hem igen. Gisses vad tiden har gått fort när vi varit här, det gör det alltid.

I morgon drar vi till Torp och fixar lite saker innan Göteborg och färjan väntar. Onsdagen bjuder på en förjäklig hemresa med en massa timmar i bilen. Hoppas bara att Leia står ut så att vi kan åka hela vägen....om vi själva orkar.
Som tur är har vi Oskar, Malin och Axel som resesällskap så det ska nog gå bra. Hoppas bara att det är bra väglag så att det går att rulla på i ganska bra fart nedåt Tyskland och Tjeckien.

Nu ska jag nog stå i köksfönstret och se på när Lars tvättar 4-hjuling efter sina 2 faståkningar på åkrarna. Stadsbo tyckte mamma och berättade gärna för grannarna då de passerade en lätt lerig Lars som slet med att få loss 4-hjulingen. Nämnde jag att han gjorde tabben 2 gånger ;)

Leia har åkt pulka för fullt för andra dagen i rad och det blir nog en liten tur till nu i eftermiddag innan vi ska slänga oss i bilen en snabbis och åka till Leias Momma (min mormor) för att säga hej då innan vi drar i morgon. Momma har varit sjuk men är på bättringsvägen så nu äntligen kan hon få träffa Leia igen, och som hon har längtat. Tur att det finns telefoner så de har kunnat prata med varandra ialla fall. Jag tror Leia gillar sin Momma. När vi var där dagarna innan julafton så var Leia med och duschade Momma och sedan gick hon precis bakom henne ut ur duschen och skulle även sätta på henne tofflorna. Jag tror nog att Leia kände sig lite stor där ett tag när hon fick vara den som hjälpte till att duscha istället för att vara den som blir duschad.

Nepp, nu blir det till att packa inför resan


RSS 2.0