Paketinpackning

Tomten är i full gång med att packa paket. Tur den lilla inte vet vad mamman gör ;)
Den stora såg ett paket som tomten hade glömt på bordet i vardagsrummet.....hon blev eld och lågor men jag sa att det var paket till 2 andra barn, det var nästan sant!
 
Jag och Ella ska iväg och spela badminton, kul värre. Men nästa år blir det allvar med den grejen, Embla och jag ska nämligen bli bäst då ;)
 
Nu är det liv på liten uppe så det är bäst att hämta ner, ge mat och gosa lite innan vi drar iväg. Sedan är det slut på lugnet när den stora har blivit hämtad, då går det i 100 och lite till, men kul är det :)
 
Ikväll ska jag försöka mig på att börja virka, kanske ni får se vad det blir av det hela.....
 
Hej svejs!

Ledig

Nu är jag ledig till 2014, helt OK och tack Lidköpings kommun.
 

Debut på pub!

Idag gjorde Ella sin debut på puben. Detta i form av Leias kompis Vikys 3 års kalas. Viky är så gammal nu så han får börja på den "vanliga" förskolan nu och det firade han genom att ha ett kalas. Det bjöds på snittar, valfri dricka från bland annat tappen så ni kan ju kanske gissa vad det är då!? sist men inte minst kom det in en fin blixten tårta som var jättegod. Det sista vi gjorde innan vi gick hem det var att gå ut på torget och skicka upp en sådan där önskeballong. Det tyckte Leia var jätte spännande.
Vi var aldrig inne i rummet längst in, det var ingen annan heller för den delen, för där kan man röka sådant som inte är cigaretter om ni förstår vad jag menar. Vet inte hur fritt det är här i landet men har heller aldrig brytt mig att ta reda på det eftersom det där rökandet inte är vår grej. Jag tror inte Vikys pappa gör det heller.
 
De hade en inhyrd fotograf också.Han hade samma utrustning som vi har så jag tror jag ska extraknäcka som det här i landet. Jag kan ju faktiskt ha med mig Ella när jag gör de jobben....det kommer bli bra med cash in och inte bara ut för min del ;) 
 
Så nu vet jag och Lars inte hur vi ska göra när Leia blir 3 år och vad måste vi inte göra när Ella fyller 1 år. Vi får börja spara och planera redan nu. Vi måste samla på oss lite mer tjeckiska kompisar så att det kommer några på kalasen också för vi blir säkert här båda gångerna och då blir det nog väldigt tomt med svenskar förutom oss som bor här.
 
Nu ska jag lägga upp benen på soffbordet uppe och titta på TV. Morgondagen bjuder på lekande hemma hos Stela och Zuzana och på eftermiddagen blir det fika med Jessica för min del. Mina 3 hjärtan de får vara hemma och mysa istället, jag ska mysa själv med Jessica på ett mysigt fik.
Men på tisdag då ska jag mysa med pappa, syrran och Antonia. Det längtar vi till i massor här kan jag lova.
 
Hej hopp

Luktar gott nu!

Inte fel att komma hem en fredag kväll och det luktar rent hemma. Det är rena lyxen måste jag säga. Och inte kostar det massa heller. Eller ja, det kan bli dyrt när man går på AFI......men det är en annan femma ;)
Damen, som Leia kallar henne, tar på sig träningskläder och så städar hon. När vi kom hade hon nog en bra hög puls för det var ännu svårare att förstå vad hon menade när hon försökte förklara att vissa fönster på nedervåningen tar hon nästa fredag. Ni ska även veta att innan hon kommer till oss så har hon städat på ett hotell i stan och sedan går/åker hon buss hit till oss (cirka 5km) för att sedan gå vidare hem till sig, vet dock inte vart hon bor. Men det är ingen dålig motion en fredag eftermiddag måste jag säga.
 
Pappan är hemma och Leia är överlycklig, ska bli kul att se om hon somnar ikväll. Just nu har hon talat om för sin pappa att hon har bajsat en dynghög. Den luktar tydligen sisådär också enligt lilla damen....rätt kul att sitta nere och lyssna och lukta på rent hem istället ;)
 
I morgon har jag tänkt att dra med mina ben ut på en löptur efter 2 veckors uppehåll. Den dumma förkylningen verkar vara påväg bort nu känns det som, lika bra att testa fullt ut. Ska bli intressant om det blir 8km eller om det blir 800m, hoppas dock på det första. Men tiden blir nog inte den samma som klockan visade sist. 
 
PS. Blev ingen krock idag heller fram och tillbaka från gympan, men det är aldrig långt borta. Ett under om vi klarar 4 år här utan större skador på bilen, ja på den som vi i alla fall har fått behålla så här långt.
 
Men det kan lika gärna bli mitt fel en vacker dag......visst tjuter det överallt när jag kör över bron men det var inte förrän kusin Kristina tog detta foto som det liksom blev klart för mig hur nära det verkligen är.Ska nog köra där varje dag framöver så att putt-i-från-korvarna på bilen lossnar för de börjar gå mig på nerverna. 
Lars däremot han har kört i backspeglarna i en annan bro i detta smala Skoda land. Men en genväg är alltid en genväg, bara att här är den inte långsammare den kan bli lite rispigare ;)
 
Nepp, nu blir det Falk för resten av kvällen och lite mer fläska-på-sig-gott.
 Hej hopp

Paket

Idag har vi packat in ett paket till pappan i familjen som äntligen kommer hem i morgon. Leia var med och gjorde det mesta, skrev även ett fint kort. När pappan sedan ringde på skype så var lilla fröken Keller snabb med att berätta att hon hade packat in ett paket med en scarf i. Så var det med den överraskningen och jag får väl inse att lilla fröken Keller tydligen kommer ihåg lite mer saker nu.....
 
Jag undrar hur länge jag kan tutta i henne att min mörka-choklad är medicin för mamma?????
 
Direkt till morgonen ska jag börja med att skrapa rutan med Peter LeMarc (tänk om Lars visste det...men jag finner inte skrapan så vad kan jag göra....) , slänga in barnen i bilen och ut i den härliga trafiken mot Leias gympa, hem igen, äta, de yngra ska sova en kortis, plocka fram allt till städerskan, packa inte barnen i bilen igen och åka till AFI och ha fredagsmys. Leia älskar att leka där och nu har de även fått fram tomtarna så hon kommer bli överlycklig.
 
Nästa vecka kommer pappa, syrran och Antonia och då börjar även min träning.....de får helt enkelt följa med på promenader, för det är nog det jag hinner då.
 
Förskolan gick toppen hela veckan och när vi åkte därifrån idag så ville Leia tillbaka.....jag lämnar henne vid 9-10 tiden och hämtar henne vid 16 och hon är så nöjd över det. Har försökt att hämta henne tidigare men då har hon fullt upp med att äta och leka så 16 passade bättre för henne att bli hämtad. Idag var de bara 3 barn efter lunch och 2 fröknar så det hade nog varit alla tiders.
I dörren kunde jag passa på att fråga Vickys mamma vad han önskade sig inför 3års kalaset på söndag. Det var bilar eller pussel med hästar på. Så något av det tar vi med oss till BAREN på söndag. Man måste bara älska detta landet när man har barnkalas på en bar. Klockan 15.30 ska vi vara där så de hinner säkert städa efter lördagens bravader.
 
Första snön i Pardubice kom för några veckor sedan. Av snögubben finns bara en näsa kvar på backen idag.
 
Förra gången pappan hade varit borta några dagar var det 2 små tjejer som satt och väntade på honom vid dörren. Vi får se om vi gör det i morgon också eller om han är hemma när vi kommer från gympan?Har jag sagt att vi gillar randig förresten???
 
Vi försökte ta ett fint julkort som mamma och pappa skulle kunna skicka. Detta tycker jag blev bra....en grinig ´, en irriterad och en galen.
 
Nu har jag jobbat med bloggen i massor ikväll så jag är helt slut. Vem vet, det kanske dröjer länge innan det kommer något mer igen.
 
Nazle

Bilnyckel

Leia fick tag på bilnyckeln som Lars hade lagt på bordet innan han åkte i måndags. Den sprang Leia runt med ett tag innan jag såg det. Jag tänkte att jag bara skulle  kolla bilen och öppnade dörren lite för att låsa den, ifall Leia hade lyckats låsa upp den. Men framlamporna lös aldrig så jag öppnade ytterdörren lite till så att jag kunde se hela bilen och såg då att bagageluckan stod öppen. Undrar hur länge den hade gjort det?
 
NÅgra minuter senare hade lilla damen fullt upp med att skura golvet med sin lilla skurmopp. Även kylskåpet fick sig en omgång och det tog inte länge förrän Leia upptäckte att hon kunde öppna dörren med den.
 
2 hyss på förmiddagen. Men eftermiddagen var utan hyss. Bara full rulle på vanligt vis.
 
Fredag ska vi på gympa igen. Leia älskar gympa. Jag med. Ella med, hon sitter och kollar och ibland kan även hon vara med och leka. KUL!
 
Fredagar innebär mysdagar för oss. Först gympa, hem och käka och sova lite, sedan blir det stan ända tills kvällen eftersom vi städar huset. Med vi kan ni numera istället läsa städerskan. Varför har vi inte haft det tidigare? Tänk vad skönt det är att bara behöva städa en gång i veckan istället för varje dag. Och nej, det är inte av lathet eller något som vi har städerska för vi städar själva också. Med vi läs mamman i familjen för en rättvisare bild ;). Här blir det så mycket kol och jag vill gärna inte ha in för mycket svart i huset óch hinner inte med att skura flera gånger i veckan. Så detta blev ju hur bra som helst. Vet ni vad det kostar för 4 timmars städning? 400Kc. Helt OK. Hon ska få en julbonus på detta också. Vi älskar henne redan efter en städning, det kallar jag lycka det, och kvalitetstid med mina barn och min sambo. Skulle faktiskt kunna tänka mig att ha städerska när vi kommer hem också, särskilt om hon tar 40 kr timman. En pensionär kanske...???
 
Annars längtar vi tills på tisdag. Då kommer min pappa, syrran och söta Antonia hit och hälsar på. De stannar nästan i en hel vecka. Har funderat på att låsa in dem så de inte kan åka hem igen och sedan lura hit Perra och mamma på skallgång och sedan låsa in dem ocskå. Ingen du idé faktiskt. Ni lär väl märka hur det hela slutar.
 
 
Kom på att jag glölmde skriva vad jag heter på instagram......Pardubicesvensk   jag lägger även här till att jag tror att det var så jag heter...

Instagram eller vad det nu heter

Jag har börjat med instagram. Men bli inte för glada än för jag har bara gjort/fixat (eller vad man nu säger i instagramvärlden) och det var på en ynka öl. Men det var det som var närmast när jag fick infallet att börja. Men jag ska bli bättre på det. Men jag måste bara få hem paddan där jag kan fixa instagram på. Men den är i Ungern just nu. Men den kommer hem snart....eller rättare sagt på fredag. Men jag kanske även köper mig en mobil också. Men det har jag sagt ett antal gånger redan så det händer säker inte än. MEN MEN!!

Glömt lösen....

Då är man inte inne så ofta här...

RSS 2.0