Hur ser ungen ut egentligen???

Blåmärke i pannan och en slipad framtand men annars ser hon som vanligt ut som ett litet busfrö.

Tack för snabb hjälp på akuten här i Pardubice säger jag bara. Ingen väntan i flera dagar utan in och ut. Vi väntade nog max 30 minuter och sedan var det vår tur. Fast innan dess hade vi irrat runt lite på området för att finna det rätta akutintagen för tänder.

Leia skrek som en stucken gris när tanden slipades och vi kände oss som hemska föräldrar. Fast när jag sedan tittade på Hollywoood fruar och trailern för nästa program så tyckte jag inte att vi var hemska längre. Isabel Adrian tog hål i öronen på sin dotter och hon skrek som en stucken gris.  Vet inte om jag tycker att Leia skulle behöva ha hål i öronen. Här i Tjeckien är det vanligt med hål i öronen för småbarn som Leia och gärna med rätt så stora hängen. Jaja, upp till var och en är det ju!

KRAM


VANN!!!!

Jippie, jag gjorde två vinster på tradera igår och hoppas även på en vinst till inom några dagar. Sedan är Leias vintergarderob avklarad. Kul att köpa vinterskor som är superfina för mer än halva priset mot helt nya. Det är ju inte ens säkert att lillan damen kan ha vinterskorna en hel säsong ens så varför köpa nya när jag kan få bättre begagnade. Nu väntar jag bara på Nanook overallen och den skulle jag själv vilja ha.

KRAM


Galen...besök...byte av dag...

Galen unge i stort behov av flyväst eller liknande som håller henne flytande. Bör sättas på så fort det finns vatten inom en mils avstånd.
Herregud för ett galet barn i vatten. Hon har en tendens att glömma bort att hon varken kan gå eller simma.

Nu blir det städa inför farmor och Tomas besök på onsdag. Sedan dröjer det inte länge förrän farfar och farmor Eva kommer :)

Och sedan åker vi hem till värmland för att jaga stort djur med långa ben.

Funderar även på att byta födelsedagskalasdag för det var visst inte Arvika - marknad helgen jag trodde att det var.

KRAM


Hett

Det var närmare 40 grader idag så det var tur att vi var på vattenlandet.
Leia ska numera få puffar och allt annat som kan hålla henne flytande eftersom hon trodde att hon själv kunde i vattnet.....vattnet nådde Leia till halsen men det bekom inte lilla damen utan hon skulle allt dra iväg ut i vattnet själv ändå. Gissa om jag hade fullt upp.

Den lilla damen gillar/älskar mat och Marie och Nils hade med sig pannkakor. Vilket Leia även tog för sig av. Hon satt med 2 pannkakor i händerna och mumsade för fullt. Ja ja, det gjorde ju inget. Hon blev ju bjuden på det så :)

Inte sov hon under dagen heller för det hade hon antagligen inte tid med. Jag gjorde nog 4 försök men det var bara att ge upp.

Sitta i sin egen vagn var heller inte roligt. Leia skulle sitta i Axels vagn och Axel skulle sitta i Leias. Vilken tur att andra saker är roligare än sina egna.

Laddaren till kameran fann jag inte så det blev inga kort på denna helt underbara dag.

I morgon ska vi på vinfestival här i stan med god middag innan. Hoppas bara att vädret är med oss under kvällen också. Leia är som vanligt med eftersom vi inte har barnvakt. Undrar hur det känns att ha det? Vi får kanske uppleva det någongång förhoppningsvis.

KRAM


Kanon väder

Fint väder. 26 grader i skuggan så vi drar till badlandet.


Det senaste....Är att äta kvällsgröten med solglasögonen på. Innan var damen rasande. Lilla L talade även om för sin pappa att han hade glömt att sätta på haklappen.


Tittut...Vem gömmer sig mellan lådorna?Det är ju Leia :)


Stranden

Idag var vi en kortis på stranden. Det gillade Leia starkt, för det får gå hundar fritt där. Äckligt om ni frågar mig. De badade ju tillochmed med oss. Blä!Efter denna bild tyckte Leia att det var dags att kissa och gjorde då det. Pappa L han fick hälla av kisset från stolen till våra solgrannars förtjusning :)


KRAM


Nästa veckas planer

är att bara ligga i poolen hela dagen. Jag och Leia kommer se ut som små russin innan vi kommer kliva upp. Men de har tydligen lovat fint väder och det hoppas vi verkligen på. Fast idag har det varit helt ok, 27 grader nu på kvällskvisten så vi kan inte klaga.


Leia vill också bada, men det är lika kul att stå på stegen.


Med pappa i lekparken fungerar också.

5 oktober kommer vi hem och stannar tills helgen efter. Höra av er om ni vill ses. Vi kommer vara i Remjäng/Arvika.

KRAM


Bäbis och fel lag

Det blev en bäbis den 11 precis som jag sa. Massa grattis till Anna och Jakob och den lilla.
Den lilla tösen delar ju även födelsedag numera med underbara lilla Wilmer J 1 år. Tänk vad våra små troll blir stora.

Dagens bubbla av Lars:
-Spelar ni i HV71? (Lars)
-Nej, Linköping!

Ok, tänkte då L. Det borde jag ha sett kanske eftersom jag såg matchen dagen innan. Men det enda L sa till dem var att det var synd att de förlorade.

Hejsan svejsan


Skriva ut bloggen?

Mamma tyker att jag ska skriva ut bloggen. Går det att göra på ett snyggt sätt? Någon som vet?


Tömning av tomflaskor

Leia håller på att städa efter alla gäster och har då tagit med sig tomflaskorna till sitt rätta ställe. Nästa jobb blir att gå iväg med all plast.


Påväg mot glasstationen


Jobbet är nu slutfört. Nu väntar hon bara på lönen...

Jag hade glömt bort att L skulle komma förbi och hämta matlådan under förmiddagen. Tur att det var han som knackade på dörren och inte någon annan, för stackars den som hade fått sett mig och min frisyr. Kort blött hår och sova är inte en jättebra kombi. Men jag tänkte sätta på mig cykelhjälmen sedan för att platta till det. Den skulle jag ju kunna ha till hands om det skulle ringa på dörren en annan morgon. Det är ju bara att skylla på att vi ska ut och cykla :)

KRAM


mätt och belåten..

...då skulle vi se en film sedan. Men då ringde S från A och filmen fick vänta. Fast det är alltid lika trevligt när han ringer tycker vi. Vi ser honom inte så mycket på grund av olika orsaker. Men det kan bara bli bättre om ett litet tag förhoppningsvis.

Helgen bjuder troligtvis på 2 olika marknader. En i morgon och en på söndag om vädret nu tillåter. Det här landet har inte visat sin bästa sida vad gäller sol tycker jag. Men idag har det varit hett fast solen knappt har synts till.


Leia älskar sin pool. Är den inte fylld med vatten och står på gräsmattan så är den i vardagsrummet och är fylld med bollar.

IDAG TOG LILLA DAMEN 2 FINA STAPPLANDE STEG. Plötsligt händer det!

Nu ska jag försöka få igång TV:n här uppe, det är ju en viss herre som har dragit någon dum kabel och nu får jag inte fram TV-bilden. JAG VILL BARA HA EN TV DÄR JAG KAN TRYCKA PÅ KNAPPEN SÅ KOMMER KANALERNA UPP, gggrrrrrr.

Hepp, KRAM på er


Städa....

Det är väl lika bra att passa på att städa eftersom liten röjjer i lådorna i köket. Dags att städa ur dem och byta plats på saker.
Sitter just nu och tittar på ett stycke barn, enliters-påsar som inte ligger i sin förpackning, alla påsklämmorna fint utspridda och allt annat som man egentligen har i lådan men som du befinner sig på golvet. Tur att liten beslöt sig för att vakna 9 idag och inte tidigare....då hade hon kanske legat på blocket nu. OK, dags för låd- och skåpstopp.

Imorgon får vi besök från Arvika. De har bilat neråt Europa och kommer ta en biltur från Prag och ner till oss. Vilken tur vi har som får så mycket besök hela tiden. Det blir inte långsamt ialla fall.

Fint väder idag, en liten stund till i alla fall. Kanske cykel och lekparken en stund innan det är dags för lunch.

KRAM 


RSS 2.0