Billig lunch funnen

Vi tog en promenad nu på eftermiddagen och gick förbi en restaurang där det var hur mycket folk som helst.
Priset för kött, potatis och sås, ja en vanlig lunch kostade 23 Kc........jo, det är sant. Vi måste bara prova det någon gång. Mycket folk måste ju betyda bra mat eller kan det betyda fint väder så in i bomben och lockelsen till öl.....ja, ja

30 grader här idag och jag har nu planterat ut mina bönor och zuccini. Håller tummarna för att de inte har kolat vippen när vi kommer hem igen.

Skulle gärna visa lite bilder från dagen men alla kamerorna hade nada i batteri och jag orkade inte gå in och ladda dem. Tänkte då ta kort med mobilen men så klart var det en liten dam som hann före och hade gjort något så det blev liksom ingen bild....då struntade jag i att ta kort helt enkelt ;)

Vi åker från bikini-väder mot kanske kort-ärmat väder

Ses i Sverige

KRAM

 


Nästa stopp, Remjäng!

I morgon drar vi till Sverige och stannar där ett antal dagar, vi åker inte hem förrän den 2:a maj.

Just nu är det packande och tvättande som gäller. Det har blivit några tvättar med sängkläder de senaste dagarna, magsjuka och gäster är orsaken ;)
Den "gamla" vagnen ska med hem för att säljas. Eftersom Leia inte använder mjukliften längre så får väl den åka i bagaget. Plus en massa Huggies blöjor som vi måste använda upp. Ingen bra passform så då kan det vara perfekt att ta med när mormor är en hejjare på att byta blöja.Prag med Karlsbrons ena torn i bakgrunden. Under byggnaden av bron gav kungen ordet till bönderna att leverera färska ägg som de skulle blanda i murbruket för att göra det hela starkare. Inte bara i matlagning som ägg är bra alltså :)

KRAM


Inflyttning

I morgon flyttar våra gäster hem till oss.

Vi tar Prag i vanlig ordning när vi har gäster och jag gissar på att det blir Karlsbron även denna gången.
Snart kan jag nog blunda och gå över tror jag.

Idag köpte vi äntligen en resesäng, mest för besökare tror jag.....
Det har aldrig varit problem med att få barnsäng på de ställen vi har besökt hittills. Och hem till Sverige får den inte plats till sommaren. Vi ska ju göra ett besök på Ullared och fynda lite har vi tänkt.

 En P&T blev det

Dagen har bjudit på soligt väder, jag har plantera tomatplantor i BH och jeans samt klippt gräsmattan för 3:e gången i år. Lars var inne och roade sig med Leia en stund för att sedan komma ut och ta ett tag i rabatterna. Han drog och drog och med följde en himlans massa murgröna och även lite gräs, så nu ser det ännu bättre ut. 

KRAM
  


Babylycka

inte hos oss men hos Linda och Jimmy.

Jag ska snosa när jag kommer till Värmland under påsken, om de orkar med besök.

Jag drömde om barn och datum innan jag visste att de skulle ha barn. Så om det är så att någon där ute vill ha en sierska så kan ni bara höra av er till mig ;)
Jag tror att jag är ganska duktig....

Susanne, nu väntar jag på din baby. Har dock inte drömt något om det, men det kommer kanske. Jag behöver nog sortera mina drömmar lite så ska du se att jag kommer med ett datum till dig :)


ingen bra kombination

Magsjuka och besök är ingen bra kombination.

 Hela dagen hade jag en hemsk huvudvärk och Leia undrade nog vad det var med sin mamma som mest låg på golvet.
Lars fick möta familjen Andersson på tågstationen, de var en kortis hemma hos oss innan Lars körde dem hem till chefen. Själv låg jag uppe och mådde pyton.

Jag känner mig bättre idag men då fick Lars det i morse. Himlans tur ändå att vi inte hade det på samma gång. Det är sådanan här tillfällen som jag önskar att min mamma och pappa bodde i närheten och kunde komma och hjälpa till.  Leia är nog boven i dramat här tror vi. Först trodde vi att det var tänderna som spökade till det men det var kanske inte det :)

Våra gäster, eller som det blev chefens gäster är på stan och roar sig. De tog bussen in och ska ta bussen tillbaka sedan. Behöver jag säga att det inte finns några som helst problem att ta sig fram i vår stad eller resten av Tjeckien. När gästerna tog tåget från Prag till Pardubice fick de hjälp av tågpersonalen och de jagade även ut andra folk ur en kupé för det var minsann en familjekupé. Det kallar jag service. Två barn och resväskor hade de med sig och det gick hur bra och smidigt som helst tydligen.


Nu ska jag försöka sova ikapp natten medans lilla damen sover ute.

KRAM


kommentarer :)

Kul med kommentarer. Det är inte alltid som det är några :(

Visst är hon söt vår lilla dam. Idag upptäckte vi att hon log på ett annat sätt, kanske kan tänderna i överkäken bidra till det. Nu ser hon inte ut som en äldre dam utan tänder i överkäken längre när hon ler :). Cecilia, jag tycker forfarande att Wilmer liknar Kajsa (?), Rickards kusin.

DET KOMMER SMÅ BLAD I RABATTEN, Maria och Peder. Jag tror inte att det är ogräs. Tyvärr orkade jag inte se grässtråna i rabatten så jag skulle bara ta dem med rötterna. Men hallå, det var liksom inga dåliga rötter. De var meterlånga......så nu får vi se hur det går med fröerna där.

Idag har jag varit en bra hemmasambo och städat för fullt. Även hunnit med att plantera lite mer i krukor och tvättat. Ja, jag har även tagit hand om lilla damen också. Fast hon är rätt så bra på att roa sig själv så jag glömmer liksom bort henne ibland. Men som sagt, det går ju att följa doften så hittar jag henne alltid ;)

Imorgon blir det BONTE med hela gruppen samt några från STHLM. Inga jeans då inte så jag ska ha kjol. Det hör inte till vanligheterna här inte. Av med mysbrallorna och på med lite finare. Leia hon ska ha pyjamas på sig kvällen till ära och sova så sött i vagnen medans mamma, pappa och de andra äter flerrätters. Det är inte bara 3 utan det är tydligen några till.....jag tror jag nöjer mig med att äta frukost imorgon.

 Ser det lovande ut Elli??
Inte länge tills Leia kör hem oss till Sverige för en längre sommarvistelse. Men först åker vi till Värmland under påsken, fast då tar vi hjälp av flyget.

KRAM


Följ doftpuffen och du vet vart ungen är :)


Leia gungar i den farliga gungan i lekparken. Den tippar framåt. Hemska föräldrar som sätter lillan där.
Vi käkade i lekparken i söndags och jag beställde in en tonfisksallad och fick 2?  och gott var det inte heller. Tror vi tar med fika nästa gång....och detta ska tydligen vara den bästa fiskrestaurangen enligt tjeckerna....


Leia fick prova pappas balhatt


Tränade igår. Det gick faktiskt riktigt bra, kanske att jag kommer igång nu. Fast det säger jag ju rätt så ofta visserligen.  Jag betalade 480 Kc för 10 gånger, ett helt OK pris måste jag säga.

Känner av en mindre mysig doft och tittar ner på golvet, där ligger Leia. Jaha, bara att gå upp och byta då tror jag. Fast hon verkar ha annat i tankarna, typ riva i allt som finns. Just nu har hon fått tag i golvlisten och jag kan se hur den lättar i vissa ändar.....hyr vi huset, Jepp.

KRAM


Lekparken

Vädret är toppen och då blir det lekparken.
Lillan sover förmiddag just nu men efter 13 målet drar vi ut.
Bästa sällskapet kommer vara där också så jag tror, eller rättare sagt vet, att det kommer bli lunch och något gott att dricka till det. Lekpark och lunch/bar på samma ställe vore något för Sverige att ta efter. 

Jag ska ut och klippa gräsmattan som växer som ogräs just nu. Kolla till min plantering får jag också göra.

Idag är det SOL och varmt, 10 i skuggan så jag klara nog dagen bra ;)

KRAM


Vad är en bal på slottet.....

Skickar iväg stora L på bal med jobbet. Ingen barnvakt betyder att jag får stanna hemma. Fast det gör inget för jag och lilla damen har bjudit hem 2 tjejer till oss som kommer och fredagsmyser.
Mat, film och sedan en lång väntan innan taxin kommer med 2 pappor och en mamma. Kl. 3 kommer de hem inatt och då ska jag skicka hem våra fredagsgäster.
Men innan dess ska vi mysa.

Kära kusin Maria och Peder har förgyllt våra dagar här och i morse åkte de hem, Snyft.
Men jag vet att de kommer tillbaka någon gång och då känns det bättre :)

2 små gaddar kommer inom snar framtid att se dagens ljus.....vad vi väntar på att få se denna förvandling. Lilla damen kommer nog att se lite större ut snart tror jag ;)

Lillan har visst somnat i sin bilstol, himla bra eftersom vi ska till affären och handla lite gottigheter.

Härlig fredag på er där ute

KRAM


April april....

...din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.

Något annat får ni tyvärr inte av mig idag. Hinner inte, ärtsoppakalas står på schemat.

KRAM


RSS 2.0