En ledsam dag!

Idag åkte fina familjen L-O hem. Jättetrist för vi gillar dom verkligen. En tår i ögat på oss som stod kvar var det när vi såg bilen dra iväg med våra godingar i. Leia, jag och Dana stod och vinkade och slängde pussar. Lars stod bakom mig men han slängde säkert också pussar. Hoppsa att resan hem går bra för dem. Vilken tur för oss att vi sedan kommer bo i samma stad så vi kan träffa dem ibland. De bor ju nära affären så vi kan ju alltid slinka in där när vi ska handla ;)
 
På onsdag kommer en annan mysig familj hit. De byter hus och tillochmed förskola. Himla lustigt det där :)
Numera kommer vi vara 4 småbarnsfamiljer här med början i augusti. Fina Harri och Monica drar till Thailand och byter med en familj som kommer till oss. Det tror jag kommer bli kul men vi kommer sakna H och M något fasligt. De är mysiga filurer ;)  Leia kallar de för Hallika när det går fort i språket :)
 
Sprang till barnläkaren med 2 barn i vagn i värmen, vaccination, springa hemmåt, stanna på badhuset för att köpa dricka, fortsätta springa mot Oskar och Malin, hinner dit och hinner gosa och prata en lång stund innan de åkte. Glömde äta lunch, Leia fick en banan och juice=bra förälder.....! Sedan har vi bara slappat hemma resten av eftermiddagen. Ja, Lars han kastade sig iväg på fötterna och hämtade bilen på verkstaden. Den har bott där i nästan 4 dagar och nu ska den inte bo där mer tycker jag. Jag kan tänka mig att göra annat för pengarna istället.
 
Hett som i ugnen när den är på max och det ska det vara hela helgen. HÄRLIGT!
 
Poolen är redo och jag har kvällsvattnat gräsmattan och alla växter. Nu är det slapp på altanen som gäller.
 
Bilder tänker jag inte lägga in förrän jag får mig en ny mobil. Så vill ni se bilder så tjata på Lars att han ger mig pengar så jag kan köpa mig en mobil med kamera i och som jag kan surfa ifrån så ska ni få se på massa kort.....innan någon undrar så är det mannen i huset som håller i pengarna. Inte för att jag slösar utan för att det är han som får dem på sitt konto och sedan har vi bara ett kort. 
 
JAG HAR BLIVIT MOSTER OM NÅGON HAR MISSAT DET :)
 
Svettiga kram från oss till er
 

Bra storasyster

Ella är väldigt viktig för Leia. Hon ska ha koll på henne och så fort Ella gråter och vi inte rusar dit får vi minsann höra det. Då springer Leia och talar om att Ella gråter. Hon ger henne gärna nallar och annat kul att leka (!) med och Ella uppskattar så fort Leia kommer i närheten.

Idag lade sig Leia ner i gymmet bredvid Ella och sa flera gånger - Älskar dig Ella! Och så fick Ella en puss på munnen.

När Leia skulle lägga sig för kvällen var det viktigt att gå in till Ella som sov och ge henne en puss, mamman var det inte lika viktigt att ge puss. Jag fick visserligen en massa pussar nere innan vi gick upp, men några till gör ju faktiskt inte så mycket.
Pappan gick det inte att pussa för han firar midsommar på Ambassaden och är nu påväg hem. Rackarns att de missade ett tåg och får vänta lite till på nästa...mer öl till grabbarna ;)

Vi var och fixade pass till Ella i tisdags. Det gick bra. Det var värre med min rygg som hade och har en aningens ont pga ryggskott. Men det börjar att bli bättre. Lite svårt att vila bara när jag har båda de små hemma och är själv. Men skam den som ger sig. Ryggen har i alla fall inte gått av. Nu gäller det bara att börja träna försiktigt och sedan hålla igång hela tiden....jag har faktiskt gjort träningsschema och ska se till så att det följs. Får dock ändra lite pga detta härliga ryggskott. Men snart är jag i form..eller rättare sagt nästa sommar är jag i form. Denna sommar skiter jag i och hållar mig inom muren hemma i trädgården. Tur vi har pool så jag får doppa mig lite. Tilll hösten har jag tänkt köpa kort på simhallen här i stan, måste bara komma i baddräckten...

Nu ska jag kolla läget på den bamseläsande damen uppe. Det är tyst och jag kan bara gissa hur det ser ut i sängen och hur hon sover...är det för mycket böcker och nallar i huvudändan brukar hon lägga sig på täcket i fotändan. Då är det bäst att flytta på henne annars trillar hon ner. Den yngsta av våra hjärtan sover gott och har gjort det nästan hela dagen (?). Vi var på middag i går kväll och det var tydligen dumt att försöka sova, det hände ju för mycket saker. Bara att konstatera att vi fått ytterligare ett mycket nyfiket barn som inte vill sova så länge vi är bland folk. Men är de nöjda och glada gör väl det inget :)


Bilder


Leia med sin kompis Kristina på förskolan


Leia är i målartagen

  
Ella och Leia


Blocket...

under en liten stund så låg Leia ute på blocket. Men bara en liten stund tills hon kom på bättre tankar och jag tog bort annonsen...men hon var rätt så billig ett tag. Gjorde allt tvärt om. Sedan att jag nu är rätt så trött och bara skulle vilja sova plus att ett ryggskott inte är långt borta hjälper ju inte direkt. Det ska bli skönt när Lars kommer hem och kan hjälpa till.

Har ju kommit på den briljanta idén att potträna unga fröken Keller. Hon går utan blöja för det mesta på förskolan och ibland här hemma. Tänkte nu att jag ska försöka innan vi åker hem att göra henne lite blöjfri (om man nu kan vara lite blöjfri...?) på heltid.
Det har idag resulterat i 3 pölar på golvet och en i soffan. Jepp, tvättmaskinen går nu för fullt med överdragen till soffan som enbart får kemtvättas (vem var så dum att den kom på den idén om kemtvätt, jag kör handprogram nu).
Men det har kommit en pöl i pottan och då kom Leia springande till mig och klappade i händerna och så fick hon ett stort russin av mig. I morgon ska vi traska ner på stan och köpa klistermärken och en fin bok att klistra in det i. Sedan ska vi få fart på detta pottandet. Blir lite bättre när vädret är lite varmare än 12 grader för då kan vi lättare låta henne gå utan blöja på stan också.
Sist hon gick utan blöja ute på promenad fick hon gå sista biten i bara tröja, det tyckte folk var rätt så roligt :)

Nej, nu ska jag ta nästa som inte är så nöjd över att ligga på magen och träna ryggen.

KRAM


Letar...

Jag letar som en tok efter en vändbar vagn som har allt som jag vill ha. Finns den? NEJ!
Men den finns nästan och så tror jag att jag har bestämt mig, men NEJ det hade jag tydligen inte.
Nu har jag hittat en till vagn för en billig peng. 2me casablanca. Men jag kommer säkert att ångra mig och jag tror inte jag behöver gissa vad L säger när jag visar honom denna. NEJ!
Så ni förstår ju att det går bra för mig.
Hur ska vagnen vara då?

Liten
Smidig
Vändbar
Bra sittdel
Ståbräda
Bra sufflett
Lätt att fälla ihop
Väga lite
Bra däck för grusväg

Det taskiga verkar vara att denna vagnen inte finns. Bugaboo Bee den har för taskiga däck och är för dyr, Teutonian är egentligen för stor och lite för dyr för detta ändamål. Det är dessa vagnar som det står mellan just nu. Kanske även den där Casablancan?

Köttfärssåsens ingredienser kallar på mig och jag ska sedan ställa mig ute och se om jag inte kan locka fram sommaren. Trodde ju att vi flyttat till ett land där det skulle vara varmt nu, snacka om felbedömning. Andra sommaren nu som vädret inte är som det borde...vädret kan man inte locka med längre för att få hit ny personal

Hejsvejs


Jag är duktig!

Ikväll efter att jag lagt Leia i sin säng och talat om att jag kommer tillbaka och kollar till dig snart (ett sätt att få henne att ligga kvar...än så länge) gick jag på toaletten.
Efter att jag var färdig gick jag tillbaka in till Leia. Hon satt upp i sängen och tittade med stolt blick på mig och sa:
-Mamma kissa braaa! och så fick jag en lång applåd

Behöver jag nämna att hon kissar på pottan ibland och att vi då applåderar när det väl kommer något i den, samma gör de på förskolan. De små verkar ju inte alls härma?!

Jepp, de små är i säng sedan 19 och jag sitter framför TVn och ska kolla fotboll. Lars är inte hemma (skräll!) utan han och jobbet är på SKODA (!) på besök.

Det var roligt, eller egentligen inte, i söndags morse när Leia bad att få vatten vid 5. Då kommer hennes pappa hem samtidigt (jovisst, det är en bra tid här i CZ eftersom det fortfarande är öppet då...) och Leia blir glad och säger -pappa hemma jobbet leka! -Nej, det blir det inget med för det är natt sa jag och gick ut. Leia trodde att hennes pappa tog cykel till jobbet (pubben) på eftermiddagen och att han kom hem (5) från jobbet och att de då kunde leka. Det hade visserligen varit lite roligt om hon hade lekt med sin pappa för jag tror inte pappan var så sugen på att leka ;) 


Vi har fått en barnvakt också, inte en dag för tidigt. Dana ville mer än gärna passa Leia och Ella och det känns skönt att veta. Jag känner att det behövs snart för jag behöver få en liten paus och bara komma ut lite utan barn men gärna med min kära sambo. Men det får som sagt bli efter sommaren. Men gud va kul det ska bli och hon är ju toppen Dana, lite energisk kanske och Leia kommer få käka kakor (typiskt CZ folk). Men skit samma, det är en barnvakt i alla fall.

I morgon ska jag och Marie till AFI och fixa lite saker. Det kommer förhoppningsvis bli hur bra som helst. Om vi kan göra oss förstådda vill säga.Gunghäst/älg!

Nu har jag och Leia skruvat ihop gungälgen och hoppsan virket var visst inte så hållbart.....
När Lars upptäcker "felet" får jag helt enkelt säga att det blev nog så när han snubblade över hungälgen när han kom hem från pubben...bäst jag kommer ihåg att ställa den i vägen så att han verkligen snubblar över den också ;)

Jag har äntligen börjat att klistra in kort i album, men tyvärr är nog inte limmet så hållbart så jag får leta nytt på måndag och fortsätta med limmandet då. Sortera bilderna och skriva på baksidan är det jag får hålla mig till innan.

Nu ska jag slänga stora tjejen i badet och lilla i baljan. Det går fin fint att bada dem på samma gång. Leia sitter nöjd i sitt bad och Ella myser en liten stund i sin balja. Efter badet är det mera panik. Då ska det ges mat åt höger och vänster. Bästa att förbereda lite innan vi går upp.

Hejsvejs


Stöld av barn....!

Underlig händelse i mataffären igår. Hjälp vad rädda vi blev!
Ella satt i babyskyddet i en kundvagn och Lars var tvungen att ta upp Leia på armen och vände då ryggen åt Ella i några sekunder. Själv stod jag en bit bort och plockade lite frukt i en påse.
Helt plötsligt ser jag en människa som tar kundvagnen med Ella i och börjar gå bort med henne från frukt-avdelningen. Ropar högt till Lars som vänder sig snabbt om igen och småspringer efter vår vagn med Ella i. Som tur var hann tjejen som tog vår vagn och Ella inte så långt utan han kunde lätt ta tillbaka vagnen.
Jag vet inte om det var med mening eller om hon bara råkade ta fel vagn....men märker man inte om man tar en vagn med ett barn i eller om man tar sin vagn med varor i.

Hursomhelst så fick vi tillbaka Ella och sedan släppte vi inte vagnen och inte heller Leia.

Detta måste var en av alla mardrömmar man som förälder kan ha, att ens barn ska bli bortrövat.

Vi har i alla fall våra små söta pärlor hemma och de ligger nu tryggt i sina sängar och sover så gott.


Fel beslut....

Vår Phil&Teds är jättebra men den är framåtvänd.
Vi hade en superbra vagn som var vändbar, den sålde vi till syrran och nu VÄGRAR hon låta oss köpa tillbaka den.....

Det måste betyda att jag får köpa en ny vagn som är vändbar och det kommer bli en Teutonia igen. Ska bara övertala den jag bor med först....vilket inte är det lättaste. Men jag har dragit med honom och provat massa olika vagnar men återkommer alltid till Teutonian ändå. Men han är kritisk den där jag har. Han hotar med att om jag köper ny vagn så köper han ny bilbarnstol. Han är tydligen inte nöjd med den vi har nu till Leia....

Vi ska börja med hundkommandon här hemma också. Har lärt mig att det fungerar bra, det står så i böckerna och det verkar ju stämma när jag provar. Leia sitter fint på golvet och sedan får hon ett kex. Skämt och sido det är nog så det får bli. 

Den lilla sover från 20 till 5, äter lite och sedan somnar om när hon väl hamnar i vår säng...på morgonen hörs ett tassande ljud runt 8 och då kommer Leia in med böcker till oss och ska ligga och läsa lite i sängen med oss. Mysigt, mysigt säger jag.  

Vi pottränar lite med hjälp från förskolan som gör ett bättre jobb än vad jag gör. Leia kissar och bajjar på pottan. Det är bara lite svårt när trosor sitter på för det känns nog som blöja men när hon är naken går det som en dans :) Vi har tagit oss hem en gång från förskolan utan blöja, vågade tillochmed sätta henne i vagnen utan. Den andra gången vi provade utan blöja hem kissade hon på sig när vi nästan var hemma, men det löste vi genom att gå byxlös och i bara T-shirt. Att sätta henne i bilen utan blöja har jag inte provat än, känns som att det blir lite mer jobb om det skulle ske en olycka påvägen.

Jaha, vad har hänt mer då? Jo, Ella växer ju såklart så det knakar och snart är det dags för första vaccinet....det går bara lite för fort nu!

Vi kommer hem 2 veckor i sommar och sedan ska vi ha semester här i söder. Det blir inte så mycket "semester" i Sverige mest flängande överallt. Men denna gången ska vi bara vara på 2 ställen och det får räcka. Arnön och Remjäng blir det och det kommer bli underbart. Besöka oss får ni göra på dessa platser :)  Vi vill gärna ha besök men orkar inte åka iväg och besöka. Leia var sig inte lik förra sommaren och vi vill inte riskera att ha två barn som inte är på topp och känner sig vimsiga. Hoppas att ni förstår oss?

Idag har vi vimsat runt på det nya badhuset med allt vad missförstånd innebär. Kort som inte fungerar, försök att köpa rätta biljetter/chip, fel kläder på fel ställe, hungriga barn som inte vill vänta, hög musik så man får skrika till varandra (varför det i ett badhus???) och sedan kaos för att stämpla ut från simhallen. Glöm heller inte de underbara omklädningsrummen där alla byter om på samma ställe och där vi hade svårt att veta vilken dusch vi skulle välja... Helt enkelt en vanlig dag!
Nästa vimsande där blir när jag ska försöka mig på att få gå på babysim med Ella, det kommer säkert inte att gå bra utan jag måste tillbaka till den där lilla porrbassängen där jag och Leia gick förut.

Nu får jag sluta för jag ser knappt vad jag skriver. Måste lära mig att gå och lägga mig i tid för det är jobbigt att ha 2 barn....eller inte! INTE, det är hur lätt som helst....ingen skillnad alls...faktiskt. OK, lite då kanske. Jag återkommer om det om några år eller kanske om några dagar...trottsen är nära nu...puh!RSS 2.0