Köra bil som en tjeck!

Malin skrev så bra på fejjan om hur man lär sig köra bil som en tjeck så jag tänkte visa er lite här. Jag lade även till ytterligare en punkt och jag tror nog inte att denna lista är färdig på länge utan den kan nog bara fortsätta i oändligheter.

Lär dig köra som de gör i Tjeckien!

Vad du än gör släpp ALDRIG någonsin gaspedalen.

Vid inkommande kurva trampa gaspedalen helst genom golvet om detta är möjligt, allt för att uppnå sladd på det torra väglaget genom kurvan.
...
För att visa medtrafikanter respekt, ligg alltid som mest en halvmeter bakom framförvarande bil. På så sätt har du som förare möjlighet att ge en extra liten knuff om framförvarande förare kör för sakta.

Vid upptäckt av fotgängare på övergångställe ÖKA farten och titta åt ett annat håll, kör sedan så nära fotgängaren som möjligt.

Vid små gator i bostadsområden bör du anta att hastigheten är runt 90 då detta är en plats människor sällan vistas ute på....

Om bilen framför kör för sakta i tätbebyggt område (centrum!) kör då gärna om och glöm inte att trampa rejält på gaspedalen. Se det som tvåfiligt i alla riktningar, då det ligger på mötande trafiks ansvar att hålla sig ur vägen.

Varför inte backa med bra fart ut mot en korsning så bilar får väjja för dig...


Som sagt, fortsättning följer....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0